Ordonanța de Urgență prin care se înăspresc pedepsele pentru criminali, pedofili și violatori, adoptată săptămâna viitoare

Ultima actualizare:

    Criminalii ar putea primi cea mai grea pedeapsă: închisoare pe viață sursa foto: click.ro
Criminalii ar putea primi cea mai grea pedeapsă: închisoare pe viață sursa foto: click.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în ultima săptămână din luna august Guvernul va lua o serie de măsuri legate de înăsprirea pedepselor pentru criminali și violatori. Asta, în contextul cazului de la Caracal.

„Am spus că nu mai intervin în justiție și nu mai vreau să dau prin ordonanțe de urgență decizii care țin de justiție, dar cred că e reparație morală să avem închisoare pe viață pentru crime și pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face și voi face”, a declarat Viorica Dăncilă, la un post de televiziune.

Întrebată când va emite Executivul ordonanța de urgență, Dăncilă a spus că măsurile vor fi luate în ultima săptămână din luna august. „Am spus că vin cu o ordonanță de urgență care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcționare nu tocmai bună a unor intervenții. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, ordonanțe de urgență pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne și a ministerului Justiției. Le vom adopta în ședință de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act”, a mai spus ea.

Premierul a mai făcut referire și la demisia ministrului de Interne Nicolae Moga, în contextul cazului de la Caracal, după numai 6 zile de mandat, spunând că acesta a anunțat că este o demisie de onoare.

Premierul Viorica Dăncilă cere închisoare pe viață pentru criminali

Premierul Viorica Dăncilă a făcut săptămâna trecută o declaraţie, precizând că vrea insituirea pedepsei cu închisoare pe viață pentru criminali și înăsprirea pedepselor pentru pedofili și violatori. „Crima de la Caracal ne-a adus în faţă imaginea unei cruzimi inimaginabile care ne-a arătat foarte limpede că împotriva criminalităţii trebuie să ducem un adevărat război. Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili. Voi da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean”, a spus premierul.

„Voi da ordonanțe de urgență. Îmi asum acest lucru”

„Am zero toleranţă pentru greşeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate şi profesionalism la erori de procedură şi nerespectarea legii. Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de prim-ministru românii să se teamă. Vom reforma acest sistem, vom corecta de urgenţă tot ceea ce este greşit şi vom institui mecanismele de prevenţie pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să nu mai aibă loc vreodată”. În acest context, premierul a ținut să precizeze faptul că a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care îmbunătățește modul în care sunt căutate persoanele dispărute.

Propunerea, analizată de Ministerul Justiției

Dăncilă a mai afirmat că Ministerul Justiţiei va aduce propuneri de modificare a legislaţiei penale, pentru înăsprirea acestor pedepse. “Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanţele de urgenţă necesare. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a explicat premierul.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/cazul-caracal-psiholog-gheorghe-dinca...

https://www.click.ro/news/national/cazul-caracal-psiholog-gheorghe-dinca...

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net