Cazul Caracal. Psiholog: ”Gheorghe Dincă e dominat de complexul penisului mic”

cazul_caracal-gheorghe_dinca.jpg

Psihologul criminolog Alin Leş a realizat şi publicat pe blogul personal un un profil al criminalului Gheorghe Dincă
Psihologul criminolog Alin Leş a realizat şi publicat pe blogul personal un un profil al criminalului Gheorghe Dincă
FOTO: INQUAM
Citeste tot despre: 

Cazul Caracal a fost analizat pe toate părțile. Iată că și un reputat psiholog criminalist, profesorul Alin Leș, a fost atras de cazul fetelor dispărute de la Caracal și, mai ales, de presupusul criminal. Potrivit acestuia, Gheorghe Dincă e dominat de complexul penisului mic.

Psihologul criminolog Alin Leş a realizat şi publicat pe blogul personal un un profil al criminalului Gheorghe Dincă.

alin_les_profesor_psiholog_criminalist.jpg

Alin Leş este profesor asociat al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea din Bucureşti
Alin Leş este profesor asociat al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea din Bucureşti
Foto: Alin Leș

Alin Leş este profesor asociat al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea din Bucureşti şi, printre altele, are competenţe în evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf, scrie adevarul.ro.

Psiholog: ”Gheorghe Dincă e dominat de complexul penisului mic”

“Dacă ar fi să-i facem un profil psiho-criminologic lui Gheorghe Dincă, din afara participării directe la anchetă şi interogatorii, şi cu referire directă la TPA (tulburarea de personalitate antisocială) – una din tulburările de personalitate rezultate din studiul pe care l-am realizat în penitenciarele din România pe subiecţii care au violat – ar fi următorul:

1. dificultăţi de relaţionare interpersonală (chiar dacă a reuşit să-şi întemeieze o familie);

2. percepţia că are un organ genital mic (complexul penisului mic);

3. cuprins de ceea ce curentul psihodinamic/psihanaliza numeşte „nevroză sexuală”. În cazul profilului psiho-criminologic al violatorului român, nevroza sexuală este alcătuită din nevroza de angoasă şi apetenţa pentru sex anal;

4. dominat de DDSM (dominare, disciplină şi sado-masochism), concept nou introdus de mine;

5. dominat de dorinţa de a umili, fantasma de viol, psihotism şi fetiş cu corpul uman, toate aceste patru elemente reprezentând ceea ce eu am numit violul-trecere la act;

6. dominat de fantasma de viol şi fetiş cu corpul uman sau cu obiect, aceste două elemente reprezentând ceea ce eu am numit „violul-tatonare”;

7. dominat de ceea ce eu am numit „viol de încredere”.

Mai exact, în cadrul acestui factor, din profilul psiho-criminologic al individului violator din penitenciarele româneşti rezultă: (a) dificultăţi de ejaculare, (b) o viaţă mai săracă fără a putea pune în aplicare fantasmele sexuale, (c) gândul/tendinţa de a lua viaţa partenerului în timpul actului sexual etc. La ele se adaugă consumul de pornografie (hipersexualitate activă/pasivă), accentele din sfera psihopatiei şi, cel mai probabil, alte simptomatologii din alte tulburări de personalitate/boli psihice (cu sau fără caracter tranzitoriu).

Ceea este foarte important să înţelegem (şi să acceptăm) – printre altele – în urma acestui studiu este că FANTASMA SEXUALĂ DEVIANTĂ reprezintă peste 63% din motivaţia trecerii la actul criminal a individului violator din România. Studiul este realizat pe un lot de 82 de subiecţi care au comis infracţiunea de viol, rezultatele având relevanţă statistic”, a spus profesorul Alin Leş.

Citește și

Crimele de la Caracal. Telefonul de pe care a sunt Alexandra la 112 a fost ars

Câţi bani i-ar fi oferit monstrul din Caracal Luizei Melencu ca să întreţină relaţii intime

Loading...

Citește și

  • Fata de 13 ani i-a povestit totul mamei sale atunci când bărbatul a trecut la gesturi neobişnuite

    Încă un caz nerezolvat de autoritățile de la Caracal. Mama unei fetițe de 13 ani aduce acuzaţii grave la adresa şoferului unui microbuz şcolar: „A pupat-o, a luat-o de fund, a întrebat-o dacă are iubit şi i-a spus c-o învaţă el să iubească cu adevărat.” Dosarul zace într-un sertar.

  • alexandru cumpanasu

    În a treia săptămână de anchetă la casa ororilor din Caracal, unchiul Alexandrei Măceşanu vine cu o ipoteză care răstoarnă tot ce se ştia până acum. Alexandru Cumpănaşu crede că nu Gheorghe Dincă este criminalul pe care oamenii legii vor sa-l acuze de acele fapte oribile. El susţine că mecanicul auto de 66 de ani nu era în casă în momentul în care se presupune că ar fi prins-o pe Alexandra vorbind la telefon cu Poliţia.