UPDATE Noua tulpină de Covid-19 a ajuns în România. Pacientul suspect este internat în București

Ultima actualizare:

    Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în Româniafoto: Shutterstock
Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în Româniafoto: Shutterstock

Medicii au confirmat faptul că noua tulpină de Covid-19 a ajuns şi în România. Este vorba despre un pacient internat la Institutul Matei Balş din Capitală.

UPDATE Ministerul Sănătăţii precizează că, pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie. ”O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvenţierea genomului viral de către institutele sau unităţile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, a transmis, duminică, Ministrul Sănătăţii. 

Un pacient internat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş din Capitală a prezentat simptome diferite, fiind suspect de infectarea cu noua tulpină de coronavirus, mult mai agresivă. 

Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Spitalului Matei Balş, a precizat la Digi24 că este vorba de două probe, care vor fi analizate la începutul săptămânii viitoare.

Lista ţărilor care au identificat infecţii cu virusul B.1.1.7: Statele Unite, Marea Britanie şi Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite, precum şi Taiwan.

Noua tulpină de Covid-19, cu 70% mai transmisibilă

Apariția noii tulpini, despre care unii cercetători spun că este cu până la 70% mai transmisibilă, a făcut ca multe țări să-și închidă legăturile cu Marea Britanie, inclusiv România,  iar mari părți din Regatul Unit au intrat în restricții severe pentru perioada de Sărbători. Wendy Barclay, profesor și specialist în virusologie la Colegiul Imperial, a spus că printre mutațiile noilor variante sunt și unele ce privesc modul în care Sars-Cov-2 intră în celulele umane, ceea ce ar putea însemna că și ”copiii sunt, poate, la fel de sensibili la virus ca adulții”. „De aceea, ținând cont de tiparele manifestate, este de așteptat ca mai mulți copii să fie infectați”, a mai spus Barclay.

Citește și:

Școlile primare din Londra, închise două săptămâni din cauza noii tulpini de coronavirus

Proteina Spike. Cât de eficient este vaccinul anti Covid-19 împotriva tulpinilor mutante și ce ni se injectează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net