Școlile primare din Londra, închise două săptămâni din cauza noii tulpini de coronavirus

elevi-scoala.jpg

elevi care merg la scoala
Noua tulpină de coronavirus închide școlile primare din Londra pentru încă două săptămâni
foto: Shutterstock

Guvernul britanic a decis să închidă toate şcolile primare din Londra, în următoarele două săptămâni, pentru a contracara răspândirea rapidă a infecţiilor cu noua tulpină de coronavirus, a anunţat, vineri, primarul capitalei, transmite Reuters, citat de News.ro.

Miercuri, ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, a prezentat un plan de amânare a redeschiderii şcolilor gimnaziale, dar cu deschiderea la timp a majorităţii şcolilor primare pentru copiii cu vârste de sub 11 ani.

Numai în regiunile cele mai afectate de epidemie din ţară, care includ unele zone ale capitalei, era prevăzut la şcolile primare să rămână închise. Dar autorităţile locale din mai multe regiuni unde şcolile urmau să fie deschise au protestat.

Peste 50.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore în Marea Britanie

Regatul Unit a înregistrat pentru ultimele 24 de ore 613 decese asociate Covid-19 şi 53.285 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri.

În total, Marea Britanie a înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri şi 74.125 de decese asociate şi este a doua ţară europeană cel mai afectată de pandemie.

Citește și:

Noua tulpină de coronavirus infectează inclusiv copiii. Ce spun experții englezi

Noua tulpină de coronavirus provoacă un record de infectări în Marea Britanie

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1