Noi amănunte despre dosarul bătrânei din București păgubită cu 130.000 de euro. Cine este”Magistratul”, capul rețelei

Ultima actualizare:

    Ovidiu Rusu are 39 de ani și este considerat unul dintre cei mai mari infractori specializați în înșelăciuni prin telefon din RomâniaFoto: adevărul.ro
Ovidiu Rusu are 39 de ani și este considerat unul dintre cei mai mari infractori specializați în înșelăciuni prin telefon din RomâniaFoto: adevărul.ro

Un infractor poreclit”Magistratul”, considerat un maestru al înșelăciunilor, condamnat până la 39 de ani la pedepse însumând 225 de ani, pe numele adevărat Ovidiu Rusu. El este creierul grupării care a păcălit o bătrână din București cu 132.000 de euro.

Vineri 12 februarie, Poliția Capitalei dezvăluia cazul unei femei în vârstă de 77 de ani, din Capitală, care a fost păcălită să doneze 132.000 de euro unor indivizi. Aceștia, șase la număr, au convins-o prin telefon să le de-a banii pentru că sunt de la o mănăstire din Suceava și strâng bani pentru un azil de bătrâni și o casă de copii. Patru dintre suspecți sunt închiși în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași, iar alți doi sunt complicii lor din libertate. Unul dintre cei patru deținuți este Ovidiu Rusu, poreclit”Magistratul”, capul grupării.

Cine este Ovidiu Rusu zis”Magistratul”

Potrivit monitorulsv.ro, Ovidiu Rusu este din Rădăuți și este unul dintre cei mai mari specialiști în fraude prin telefon din România. Este un individ care are cumulate pedepse de 225 de ani de închisoare pentru înșelăciuni. A devenit celebru pentru că acum, încarcerat în Penitenciarul Iași pentru fraude și înșelăciuni nu se lasă, continuă chiar din spatele gratiilor. Una dintre victime, cea mai bănoasă a fost și bătrâna din București. Ovidiu Rusu a fost judecat în zeci de dosare penale care i s-au întocmit de la Suceava până la Baia Mare, de la Botoşani la Piatra Neamţ, dar şi prin alte judeţe ale României. Până să fie închis, de fiecare dată, modalitatea de acţiune era aceeaşi: Ovidiu Rusu îşi aroga calităţi oficiale, de procuror sau judecător de regulă, şi sub aceste funcţii intra în contact cu diferite persoane cărora le promitea rezolvarea unor dosare aflate în instanţă. După ce a fost arestat a fost depus în Penitenciarul Botoșani dar nu s-a potolit, a comis alte fapte. A primit noi condamnări și disperate autoritățile l-au mutat la Iași, la cel mai fioros penitenicar din Moldova. Nu s-a potolit nici aici și a comis o nouă înșelăciune, cea mai bănoasă.

Cum a înșelat-o”Magistratul”pe bătrâna din București de 132.000 de euro

Femeia înșelată cu peste 130.000 de euro nu are copii și tocmai vânduse o casă, informează stirileprotv.ro. Se pare că suspecții au primit de la cineva această informație, au pretins că sunt călugări și au convins-o pe bătrână să doneze bani pentru construirea unei case de copii. Indivizii de după gratii a avut nevoie de doar o lună ca să câștige încrederea bătrânei și să stoarcă de la ea nu mai puțin de 132.000 de euro. Banii au fost trimiși de femeie prin transferuri bancare dar și dați direct unor intermediari, care se prezentau la ușa ei și care i-au câștigat încrederea. Cel care mergea să ridice banii, rezultă din anchetă, este Daniel Marian Blasciuc, din Marginea. În urma acțiunii polițiștilor din cazul bătrânei înșelate, de la Blasciuc a fost recuperată suma de 14.000 de euro, fiind dispusă şi măsura sechestrului asigurător pentru suma de 38.000 de euro aflată în contul unuia dintre tinerii în cauză.

Citiți și

O pensionară din Galați a comandat un telefon de mii de lei și a primit în colet cuie și șuruburi

Pedeapsă record pentru un sucevean care a înșelat și din pușcărie prin metoda Accidentul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net