Nicu Ceaușescu a făcut două accidente de mașină mortale. Primul, la doar 13 ani

nicusor-cu-parintii-_7-ianuarie-1976-ziua-elenei.jpg

In ianuarie 1976, cu ocazia zilei de nastere a Elenei Ceausescu, Nicusor era bine-merci alaturi de parinții lui, la 3 ani și jumatate după ce o omorase pe Doina Hilmu
În ianuarie 1976, cu ocazia zilei de naștere a Elenei Ceaușescu, Nicușor era bine-merci alături de părinții lui, la 3 ani și jumătate după ce o omorâse pe Doina Hîlmu
Foto: Fototeca online a comunismului românesc

Pe blogul personal al politologului Vladimir Tismăneanu, care a fost vreme de 12 ani coleg de şcoală cu Nicu Ceaușescu - fiul cel mic al cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu - se regăsește sub forma unui comentariu şi o dezvăluire tulburătoare, venită din partea unui alt coleg de şcoală, istoricul de artă Radu Stern, stabilit de peste patru decenii în Elveţia. Acesta rememorează un fapt incredibil: un accident mortal de maşină pe care cel supranumit „Prințișorul” l-a făcut pe când avea doar 13 ani. Victimă: chiar securistul însărcinat cu paza lui.

Nicu Ceauşescu împlinise 13 ani, vârsta menționată de Radu Stern în rememorarea sa, la 1 septembrie 1964, aşa că putem deduce că evenimentul s-a produs pe parcursul respectivului an şcolar. Probabil că accidentul a avut loc imediat după 22 martie 1965, după moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, când Nicolae Ceauşescu devenise deja, prin jocuri abile de culise, șeful partidului comunist (la acea dată, titulatura era de Prim-Secretar al Partidului Muncitoresc Român). Câteva luni mai târziu, Congresul al IX-lea, din 19-24 iulie 1965, - când s-a schimbat denumirea funcției, inclusiv pe cea a partidului - îl va confirma pe Ceauşescu ca Secretar General al PCR, deci, automat, de lider suprem al țării. “N-ai amintit episodul din clasa a VIII-a, când a avut accidentul de maşină: conducea, evident fără permis, şi a intrat într-un tractor, omorându- şi garda personală, la 13 ani, nici jocul lui cu săritul gardului la el acasă, spunându- le securiştilor care-l păzeau: „Dacă mă împuşcaţi, vă jupoaie mama!”, nici cele când St. Bernardul lui Nicu scăpa şi toţi securiştii din cartier primeau misiunea să prindă câinele”, îi scrie Stern lui Tismăneanu, reamintindu- i întâmplări din timpul şcolii făcute împreună la fostul Liceu nr. 24, actualul “Jean Monnet”.

elena-nicu-ceausescu-1976.jpg

„Prințișorul” Nicu era copilul preferat a Elenei Ceaușescu, care media relatia dintre acesta si mai asprul sau tata, care nu-i vedea cu ochi buni stilul de viata „burghezo-decadent”
„Prințișorul” Nicu, aici într-o poză din vara lui 1976, a fost copilul preferat al Elenei Ceaușescu, care media relația dintre acesta și mai asprul său tată, care nu-i vedea cu ochi buni stilul de viață „burghezo-decadent”
Foto: Fototeca online a comunismului românesc

Înțepa fetele cu ace și le stropea cu un pistol plin de parfum

Stern mai pomeneşte şi alte năzdrăvănii de-ale elevului Nicu Ceauşescu, mult mai puţin letale. „De fapt, era destul de timid, departe de aroganţa de mai târziu. Mai ales cu fetele. Dacă era o fată care- i plăcea, pe la paisprezece ani, avea două metode de a-i atrage atenţia. Prima, ţinea în ambele mâini câte un ac cu gămălie şi o înţepa pe aleasă în fese. Cum avea două ace, dacă biata fată se apăra, putea s-o înţepe în fesa neprotejată, cu acul din cealaltă mână. „Jocul ” ăsta îl amuza la culme. A doua metodă nu era mai puţin brutală: Nicu poseda o cantitate de parfum bulgăresc, probabil primit de mama lui într-o călătorie în ţara prietenă. Mai avea şi un pistol (cu apă) rusesc de mari dimensiuni, în formă de rachetă. Parcă-l văd şi azi! Roşu! I-a venit ideea să le combine! Încărca pistolul cu parfum, care mirosea oribil, şi alegea o fată care-l interesa şi o stropea cu pistolul. Nenorocita, stropită cu circa jumătate de kilogram de parfum, era învoită să se ducă acasă ca să facă duş şi să se schimbe complet”, mai scrie Stern.

erwin-wickert-ochii-fericiti.jpg

Erwin Wickert, fostul ambasador al RFG în Romania, intre 1971-1976, mentionează accidentul mortal al Doinei Hilmu cauzat de Nicu Ceausescu, in cartea lui, „Ochii fericiti”
Erwin Wickert, fostul ambasador al RFG în România, între 1971-1976, menționează accidentul mortal al Doinei Hîlmu cauzat de Nicu Ceaușescu, în cartea lui, „Ochii fericiți”

A accidentat-o mortal pe Doina Hîlmu, o tânără de 18 ani

Biografia celui supranumit “Prinţişorul” mai conţine, pe lângă accidentul mortal rememorat de Radu Stern, şi o altă victimă, Doina Ștefania Hîlmu. Într-o zi de duminică, 4 iunie 1972, în jurul orei 13.30, fata de 18 ani a fost lovită în plin, chiar pe trecerea de pietoni din apropierea rondului de la Statuia Aviatorilor de pe Bulevardul Aviatorilor, la intersecție cu strada Arh. Ion Mincu, de autoturismul Volga cu numărul 1-B-5508, condusă cu o viteză de 140 km/h de Nicuşor. Fireşte, a fost găsit un “ţap ispăşitor”, în persoana sergentului-major de miliţie George Răşchitor, care, în alte ocazii, era şoferul lui Nicu. Dar, în acea zi, la volan se afla, de fapt, chiar fiul Secretarului General al PCR, Nicu Ceaușescu. Răşchitor a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, din care a executat un an şi trei luni.

Doina Hîlmu a fost îngropată în cimitirul Străuleşti-Vechi, în timp ce “Prinţişorul” a fost “pedepsit”, fiind trimis de urgență în Elveţia și dispărând un timp din „peisajul” autohton. După o vreme, a primit cadou o mașină nouă, un Audi Sport. Informația a fost consemnată în cartea „Ochii fericiți”, apărută în 2004 și scrisă de Erwin Wickert, fostul ambasador al Republicii Federale Germania în România, între anii 1971-1976. După Revoluție, într-un interviu din 2010, Rășchitor a confirmat tragicul eveniment și vinovatul real pentru accidentul mortal. Nicu Ceaușescu avea să moară, la rândul lui, la 26 septembrie 1996, la doar 45 de ani, într-un spital din Viena, din cauza unei ciroze hepatice.
 

Loading...

Citește și

 • nicolae_si_elena_ceausescu-acasa

  Timp de 30 de ani, Suzana Andreiaș a fost administrator al palatelor lui Nicolae Ceaușescu. Adică, om de încredere, menajeră și bucătăreasă. Ea fost unul dintre cei mai apropiați observatori ai vieții cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu. Uite cum traiau Elena si Nicolae Ceausescu. Dezvăluirile menajerei analfabete!

 • nicu ceausescu a murit la putin timp dupa ce a implinit 45 de ani

  Nicu Ceaușescu a murit acum 22 de ani, la 25 septembrie 1996, la 45 de ani, răpus de ciroză. În ultima zi a vieții sale a fost singur, pe un pat de spital la Viena. Cât timp Nicolae Ceaușescu se afla la putere, ”Prințișorul” s-a iubit cu cele mai frumoase femei ale timpului.

 • nicu ceausescu, dictatori, elena si nicolae ceausescu

  Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu a făcut dezvăluiri uluitoare, la Antena 3. Printre alte lucruri neștiute de opinia publică, profesorul universitar a povestit că Nicu Ceaușescu a făcut greva foamei!

 • Nicolae Ceausescu, impreuna cu parintii sai - Andruta si Alexandrina - si sotia lui, Elena, la scurta vreme dupa ce a ajuns in fruntea PCR si a tarii

  La 26 ianuarie, Nicolae Ceaușescu, fostul lider comunist al României, ar fi împlinit 102 ani. Dintr-un copil cu patru clase, a ajuns un adevărat „rege” peste o țară întreagă, beneficiind și de ascensiunea în cadrul sistemului comunist, dar și de o șiretenie, o inteligență speculativă ce i-a permis, cel puțin până în perioada dezastruoasă din anii 80 și căderea sângeroasă din decembrie 1989, să fie considerat unul dintre politicienii abili ai lumii. Se știu multe despre viața lui, dar vă propunem să aflați și amănunte poate mai puțin cunoscute din destinul celui care a condus România timp de aproape 25 de ani.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1