Poze rare cu Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie, realizate într-o vacanță în URSS!

elena-nicolae-ceausescu-dictatori.jpg

elena-nicolae-ceausescu-dictatori
Începând cu anul 1966, Nicolae Ceauşescu îşi muta ”curtenii”, vara, la Neptun
FOTO: historia.ro

Revista Historia a publicat câteva fotografii rare cu Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie, dintr-o vacanță în URSS. O altă poză rară îl arată pe dictator jucând volei la Neptun.

Începând cu anul 1966, Nicolae Ceauşescu îşi muta ”curtenii”, vara, la Neptun. În complexul special amenajat se ţineau şedinţe şi se făceau primiri de oaspeţi străini. Ceauşescu nu mai agrea izolarea demnitarilor în concediu, dar nici turismul românilor în Occident, scrie historia.ro.

Nicolae Ceaușescu în slip

Noua staţiune Neptun a fost concepută ca o reşedinţă de vară a Puterii şi ca destinaţie de concediu a birocraţiei roşii din România încă din vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Înaintea morţii lui s-au proiectat, în planurile de modernizare a litoralului, vile pentru demnitari şi case de odihnă pentru activişti de partid, scriitori, oameni de cultură şi artă.

nicelae_elena_ceauseascu-costum_de_baie.jpg

niceoae_elena_ceauseascu-costum_de_baie
Revista Historia a publicată câteva fotografii rare cu Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie, dintr-o vacanță în URSS
FOTO: historia.ro

nicolae_ceausescu-costum_de_baie-elena_ceausescu-la_mare.jpg

nicolae_ceausescu-costum_de_baie-elena_ceausescu-la_mare
Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie, dintr-o vacanță în URSS
FOTO: historia.ro

poza_rara-nicolae_ceausescu_la_fileu-volei.jpg

poza_rara-nicolae_ceausescu_la_fileu-volei
Nicolae Ceaușescu se muta vara la vila de la Neptun
FOTO: historia.ro

Activului de partid, de la secretari doi de judeţ până la primari de comune şi ziarişti, îi erau destinate hotelurile „Arad", „Craiova" şi „Slatina".

Dar cei cu funcţii de vârf erau cazaţi în vile de protocol poziţionate aproape de reşedinţele „curtenilor" lui Ceauşescu.

Vacanțele lui Nicolae Ceaușescu la Neptun

Pe timpul verii, începând cu 1966, Ceauşescu îşi muta „curtea" la Neptun. Cu neveste, copii, menajere şi bone, din a doua jumătate a lui iulie şi până în septembrie, demnitarii se cazau în vilele destinate. Ascunşi vederii de garduri înalte şi protejaţi de întâlniri cu turiştii de paznicii care patrulau continuu împrejurul „obiectivului", curtenii îşi adaptau programul zilei după Ceauşescu

Vila de la Neptun era deservită de 90 de angajaţi, selectaţi după regulile personalului de la Bucureşti şi Snagov. (Sursa: historia.ro)

Citește și:

Nicolae Ceaușescu și-a ascuns cele 9 pasiuni secrete

Câți bani avea Nicolae Ceaușescu în conturi în 1989?

Loading...
 
 

Citește și

  • Inca nechinuit de diabet, Ceausescu se bucura din plin de ospetele bogate ale vanatorilor, ca in aceasta imagine din ianuarie 1969

    În cartea lui de memorii, "Ochii fericiţi", Erwin Wickert, fost ambasador al Republicii Federale a Germaniei (RFG) în România, între 1971 şi 1976, oferă detalii despre vânătoarea anuală pe care Nicolae Ceauşescu o organiza pentru membrii Corpului Diplomatic. Ca şi ceilalţi novici în ale vânătorii, în iarna anului 1972, Wickert nu a scăpat de ritualul “botezului vânătoresc”, primind trei vergele peste fund chiar de la liderul de atunci al României.

  • Îi plăcea să ia animale în cătarea puştii! Preşedintele Republicii Socialiste România obişnuia să vâneze mistreţi în pădurea de lângă satul gălăţean Adam şi se caza la cabana “Stroiu”. Clădirea se află acum în proprietatea Romsilva şi poate fi rezervată doar pentru evenimente speciale, cu aprobare de la Ministerul Apelor şi Pădurilor.