„Mortul viu” din Dolj! Bărbat declarat decedat la spital, deși trăiește. Familia a aflat abia când a ajuns să ridice cadavrul

Ultima actualizare:

    Constantin Oprea trăiește, fiind internat la Spitalul de Urgență CraiovaFoto: adevarul.ro
Constantin Oprea trăiește, fiind internat la Spitalul de Urgență CraiovaFoto: adevarul.ro

Scandal la Spitalul de Urgenţă Craiova! Un pacient a fost declarat mort, deşi trăieşte și este internat la Terapie Intensivă. Când rudele și-au dat seama că nu e mortul lor, medicii legiști au încercat să le convingă că, de fapt, nu văd bine sau că „mortul se mai schimbă”.

De aproape o lună, familia Oprea din localitatea doljeană Cioroiaşi trăieşte momente greu de imaginat. „Tot calvarul a început, de fapt, pe data de 17 august. Tata are epilepsie a căzut, s-a lovit la cap şi aşa a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Ni s-a spus că trebuie operat, dar tata nu a vrut şi ni l-au dat acasă. În următoarea zi, l-am dus iar la spital. Tata se simţea tot mai rău. A fost internat pe secţia de Neurochirurgie, a fost într-un final operat şi am fost asiguraţi că tata are o evoluţie bună. Mai mult, ni se spunea că mănâncă, ni se spunea să-i aducem supă, iaurt, banane. Noi îi duceam. Pe 31 august ne-au spus că-l externează. Când să-l luăm aacasă, nu ne-a venit să credem. Era legumă. Nici apă nu putea să bea. Am cerut explicaţii, dar nimeni nu ne-a dat. L-am luat acasă şi pe data de 2 septembrie am chemat iar salvarea pentru că era din ce în ce mai rău. L-au internat la terapie intensivă şi duminică, 12 septembrie ni s-a spus că a murit”, povesteşte Petrişor Oprea, fiul pacientului, pentru adevarul.ro.     

Luni, 13 septembrie, rudele au mers la morgă să ridice trupul neînsufleţit al bărbatului. Soția lui Constantin Oprea (78 ani), care fusese la un pas de a face infarct la auzul veștii că-i murise jumătatea, rămăsese acasă, la Cioroiaşi.

„Le arătam poza cu tata, să-i conving că mortul nu e el”

Ginerele bărbatului decedat a intrat la morgă. „Au adus un cadavru şi când m-am uitat am văzut că nu e tata-socru. Le-am spus imediat că nu e el. Cei de la morgă mi-au zis că mortul se mai schimbă, el e. Le-am zis iar că nu e tata şi ziceau că el e, că nu văd eu bine. La un moment dat am văzut că persoana decedată avea şi un tatuaj. Le-am zis că socrul meu nu e tatuat. Le arătam poza cu tata, să-i conving că mortul nu e el”, povesteşte ginerele bărbatului.  

„L-am văzut pe tata, avea ochii deschiși”

Abia atunci cadrele medicale şi-au dat seama că era ceva în neregulă. Medicul legist şi fiica bărbatului presupus mort şi au urcat pe secţia de Terapie Intensivă să lămurească situaţia. „L-am văzut pe tata. L-am strigat, avea ochii deschişi. E greu,  tare greu să vă explic în cuvinte momentele pe care le-am trăit. Nu-mi vine să cred”, a declarat Ştefania Voinea, fiica bărbatului declarat decedat. 

Astfel, mai bine de 24 de ore, niciun angajat al Spitalului de Urgenţă din Craiova, unde era internat omul, nu şi-a dat seama de încurcătura făcută. Cel mai probabil, pacientul declarat mort a primit tratamentul colegului de salon de la Terapie Intensivă, care chiar murise.

Șefa ATI nu poate explica situația  

Alina Drăgoescu, şefa secţiei ATI, a refuzat să explice cum s-a întâmplat totul şi s-a rezumat la o simplă declaraţie: „Ne cerem scuze familiei pentru ce s-a întâmplat. Vom face o anchetă internă să vedem cine este vinovat”, a spus şefa ATI. Întrebată ce tratament a primit bărbatul în intervalul de timp în care s-a considerat a fi mort şi de ce imediat după ce s-a aflat că s-a produs "încurcătura", nimeni nu a dat o notă explicativă, dr. Drăgoescu a răspuns: „Vom face o anchetă internă şi vom vedea”.  

Constantin Oprea, în vârstă de 78 de ani, bărbatul declarat mort, se află în continuare internat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, secţia ATI.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/declarat-mort-si-ingropat-de-familie-un-barbat-din-iasi-s-intors-acasa-viu-si

https://www.click.ro/news/national/sunat-la-112-ca-sa-spuna-ca-mortul-din-sicriu-e-viu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net