Monica Anisie: „Simularea examenelor naționale, anulată”. Ce sunt testele de antrenament

monica-anisie-ministrul-educatiei.jpg

Monica Anisie, ministrul educatiei, da o declaratie oficiala
Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat,înlocuite cu teste de antrenament rezolvate acasă

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat că simularea examenelor naţionale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul - au fost anulate. Ele vor fi înlocuite cu așa numitele „teste de antrenament”, destinate elevilor claselor a VIII-a şi a XII-a și care se găsesc pe site-ul ministerului.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni seară, într-o intervenție televizată, că simulările pentru examenele naționale au fost anulate, în contextul epidemiei de Covid-19. „Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a”, a afirmat ministrul la Realitatea Plus.

examen-bacalaureat.jpg

Elevi care sustin examentul de Bacalaureat
Testele de antrenament puse la dispoziția elevilor oferă acestora șansa de a se pregăti pentru examenele naționale

Monica Anisie: „Simularea examenelor nationale, anulată”. Ce sunt testele de antrenament

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat ce sunt testele de antrenament. „Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri, vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale", a anunțat monica Anisie la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ea a spus că le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă. "Pentru că oricum este vacanţă. Ca urmare, în această perioadă îşi pot lua concediul de odihnă", a mai afirmat ministrul.

Citește și:

VIDEO Uriașul Antonov, cea mai mare aeronavă din lume, a adus în România echipamente pentru medici

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1