Ministerul Muncii anunţă că proiectul pentru stabilirea salariului de bază minim brut a fost pus în dezbatere publică

salarii_bugetari-1_ianuarie_2019-protest_bugetari.jpg

Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2019
Ministerul Muncii se ține de cuvânt: salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2019

Ministerul Muncii anunţă, miercuri, că proiectul pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost pus în dezbatere publică, putând fi consultat pe site-ul instituţiei. Documentul prevede majorarea, de la 1 ianuarie, a salariului de bază minim brut la 2.230 de lei lunar, faţă de 2.080 de lei cât este acum

"Proiectul de act normativ supus consultării prevede ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, faţă de 2.080 lei în prezent, ceea ce reprezintă o creştere de 7,2 % faţă de luna decembrie 2019. Tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore va creşte anul viitor de la 12,43 lei la 13,327 lei", se arată în comunicatul citat de news.ro. Nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, în două şedinţe ale Consiliului Naţional Tripartit, în 26 noiembrie şi în 3 decembrie. A fost de asemenea dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Criteriile pentru stabilirea salariului de bază minim brut

"Pentru stabilirea salariului minim s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflaţiei şi creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană, precum şi factori de corecţie în funcţie de dinamica creşterii economice", mai scrie în comunicat. Conform sursei citare, proiectul de hotărâre prevede şi faptul că, începând de anul viitor, pentru persoanele încadrate pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studiisuperioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în care nu sunt incluse şi sporurile şi alte adaosuri, se menţine la 2.350 lei lunar.

 

Citiți și

 

Cât vor crește salariile de la 1 ianuarie 2019

 

Cum vor să majoreze salariile de la 1 decembrie. Vor fi în funcție de studii

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1