Medicii legişti infirmă ipoteza că Ionuţ n-ar fi fost omorât de maidanezi, a lui Marinescu: «E o aberaţie. La IML nu s-au prelevat probe ADN de la copil»

Rezultatele analizei ADN în cazul lui Ionuţ, copilul ucis de câini arată că băiatul nu a fost sfâşiat de niciunul dintre cei şase maidanezi suspectaţi de asta, susţine fostul senator Marius Marinescu, potrivit DC News.Afirmaţiile acestuia sunt contrazise de medicii legişti.

În probele prelevante din rănile micuţului de patru ani nu a fost găsit ADN-ul niciunuia din maidanezi acuzaţi că l-au ucis pe Ionuţ, spune Marinescu.

Astfel, ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă prinde contur. Conform acestei teorii, cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost găsit, pentru a se da vina pe câinii vagabonzi.

Fostul senator Marius Marinescu, actual Președinte al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a prezentat pentru DC News această ipoteză, din surse ale Poliției. El consideră că dacă teoria se va dovedi ca fiind cea adevărată, toată isteria pe tema câinilor va fi în zadar.

"Am susținut încă de la început că acel copil a fost ucis de un câine de luptă. Era imposibil ca niște câini comunitari să facă acele răni pe trupul copilului. Și era imposibil ca după acest atac, acei câini să stea liniștiți și să dea din coadă. Orice etolog a înțeles că acei câini nu erau vinovați.Poate că unul dintre ei a mirosit copilul și avea urme de sânge pe blană, dar așa cum s-a văzut și la televizor, erau rezultatul unei atingeri, nu erau produse de o mușcătură. A fost o campanie de dezinformare, de învrăjbire a populației. În acest moment, autoritățile sunt obligate să-l identifice pe proprietarul câinelui de luptă vinovat, care a târât corpul în locul în care a fost găsit", a declarat Marius Marinescu.

Oficialii IML: „E o aberaţie. La IML nu s-a făcut nici o probă de ADN"

Medicii
legişti de la Institutul „Mina Minovici", din Capitală, spun însă că
proba de ADN care ar atesta faptul că nu cei şase maidanezi prinşi l-ar
fi omorât pe Ionuţ nu s-a făcut la IML.

„E o aberaţie. ADN de la câine
nu s-a făcut pentru că nu ai cu ce să-l compari. Nu am prelevat probe de ADN de la copil. Cu ce-l compari, cu
restul de 65.000 de maidanezi din oraş?! Ai o formulă genetică, pe care
ai găsit-o, doar atât. Noi am făcut doar autopsierea copilului, dar nu
altceva. Să se spună la ce laborator s-a lucrat proba asta, care, repet,
este o aberaţie. Cineva a vrut să fabrice o ştire"
, a declarat, pentru Click!, Abdo Salem, medic legist.

Medicul Abdo Salem spune că nu s-au prelevat probe ADN de la Ionuţ

CLIIMA20130917_0034_1.jpg

Abdo Salem, medicul legist care a făcut autopsia copilului

Prelevarea de probe ADN se face doar la cererea organelor judiciare, care în acest caz nu au emis o asemenea solicitare. Analiza probelor ADN nu se face benevol, întrucât costă foarte mult. "Suma ajunge la nivelul miilor de lei şi nu există garanţia că statul o decontează", a declarat pentru Click! Vladimir Beliş, fostul director IML.


Ionuţ Anghel a fost ucis de câini pe o proprietate privată din apropierea Parcului Tei din Capitală, în urmă cu două săptămâni. La întreaga scenă a fost martor fratele micuţului, în vârstă de şase ani. Cei doi scăpaseră de sub supravegherea bunicii şi ajunseseră pe un teren privat din apropierea parcului. Medici legişti care au făcut autopsia lui Ionuţ s-au declarat fost şocaţi de felul în care ajunsese trupul micuţului.

Tatăl copilului ucis de maidanezi a găsit puterea de a trage un semnal de alarmă, pentru ca asemenea tragedii să nu mai repete.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1