UPDATE Legea privind eutanasierea maidanezilor a fost adoptată

Ultima actualizare:

Astfel, câini fără stăpân vor fi adunaţi şi duşi în adăposturi, iar dacă în 14 zile nu sunt revedincaţi sau adoptaţi vor fi eutanasiaţi.

Decizia a stârnit revoltă în Parlamament, mai ales că iubitorii de câini au asistat şi ei la vot. Protestatarii au fost evacuaţi din Palatul Parlamentului, informează România Tv.

Deputaţii vor dezbate astăzi, în plen, începând cu ora 10.00, proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân. Comisiile de Administraţie şi Juridică au adoptat luni un proiect care prevede că maidanezii ţinuţi în padocuri şi care în termen de 14 zile nu sunt revendicaţi sau adoptaţi să fie eutanasiaţi. Edilii au însă posibilitatea să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a păstra câinii în adăposturi.

„Cred că am făcut un lucru bun şi eficient, noi am pus în acord legea cu decizia Curţii Constituţionale şi am ţinut cont şi de ce au spus reprezentanţii administraţiei locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale", a spus Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, citat de Mediafax.

El a arătat că membrii comisiilor au decis majorarea termenului de ţinere a câinilor în adăposturi de la 7 la 14 zile, primele şapte zile de la data capturării fiind pentru revendicarea câinilor de către stăpânii care i-au pierdut, iar următoarele şapte zile pentru adoptarea animalelor.

Ciucă a explicat că, după 14 zile, autorităţile locale vor lua fiecare caz în parte şi, dacă nu vor exista posibilităţi de cazare şi hrană pentru câinii fără stăpân, se va emite o decizie privind eutanasierea. Dacă există posibilităţi de cazare şi hrană, primarul sau împuternicitul pot amâna eutanasierea câinilor din adăposturi.

Circa o sută de iubitori de animale s-au strâns la această oră lângă Parcul Izvor din Capitală. Ei poartă pancarte cu mesajul: „Români, nu sunteţi maidanezii Europei“.

Manifestanţii scandează "Parlamentul criminal", "Vă dorim soarta lor, soarta maidanezilor", "Dreptul la viaţă", "Eutanasia jos în România", "USL nu uita, asta este crima ta" şi au pancarte cu mesaje precum "Spune nu crimei", "Cruzimea faţă de animal este preludiul cruzimii faţă de om", "Opriţi masacrul", "De la mineriadă la hingheriadă", "Vrem soluţii nu măcel", "Dorim sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân", "Ucizi apa sau închizi robinetul?" "Eutanasiere nu, sterilizare da".

Modificările legislative vin în urma presiunilor făcute de opinia publică, şocată de moareta unui copil de numai 4 ani.

Ionuţ Anghel a fost ucis de maidanezi în Parcul Tei din Capitală în urmă cu o săptămână. La întreaga scenă a fost martor fratele micuţului, în vârstă de şase ani. Cei doi scăpaseră de sub supravegherea bunicii şi ajunseseră pe un teren privat din apropierea parcului. Medici legişti care au făcut autopsia lui Ionuţ s-au declarat fost şocaţi de felul în care ajunsese trupul micuţului.

Tatăl copilului ucis de maidanezi a găsit puterea de a trage un semnal de alarmă, pentru ca asemenea tragedii să nu mai repete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net