Ludovic Orban: "Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie"

ludovic-orban.jpg

Premierul României Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban anunţă că săptămâna viitoare Guvernul va adopta proiectul de lege prin care va stabili data alegerilor locale, cea propusă de Executiv fiind 27 septembrie. Orban spune că, dacă transmiterea virusului se va menţine la actualul nivel, alegerile locale vor avea loc, însă adaugă că speră ca rata de răspândire a bolii să scadă până în septembrie.

"După promulgarea legii de prelungire a mandatelor adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor. Vom propune 27 septembrie şi evident o serie de alte măsuri, dintre care unele sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Suceava.
Şeful Executivului a acuzat din nou politicieni din Opoziţie, despre care a spus că "îndeamnă cetăţenii români la nerespectarea măsurilor de siguranţă". 
"Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. Poate acuma, când se vede că a crescut numărul de îmbolnăviri... sigur, nu a crescut atât de îngrijorător cum încearcă unii. Alţii, de două luni de zile vorbesc, în special lideri din Opoziţie, vorbesc despre faptul că e o întreagă paranoia cu acest virus care e o gripă şi îndeamnă cetăţenii români la nerespectarea măsurilor de siguranţă. Eu cred că soluţia este ca românii să respecte regulile în condiţiile date”, a afirmat Orban, citat de News.ro.

Alegerile vor avea loc, indiferent de situația pandemiei

Întrebat dacă se vor mai organiza alegerile în situaţia în care transmiterea virusului în comunitate se va menţine la nivelul actual, premierul a răspuns afirmativ. "La nivelul actual de răspândire? Cu siguranţă da (se vor organiza alegeri - n.r.), dar am convingerea că până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, a mai declarat primul ministru. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, vineri, că a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, actul normativ fiind necesar să intre în vigoare cel târziu la 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, AEP propune 27 septembrie data alegerilor locale.

Citește și:

Am intrat în a doua stare de alertă. Iată 16 dintre principalele măsuri luate de Guvern

Alegeri locale 2020. Românii și-ar putea vota primarii în toamnă

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1