Alegeri locale 2020. Românii și-ar putea vota primarii în toamnă

Ultima actualizare:

    Alegerile locale ar putea avea loc între două valuri de epidemie de coronavirus
Alegerile locale ar putea avea loc între două valuri de epidemie de coronavirus

Alegerile locale 2020 ar putea avea loc în lunile septembrie-octombrie, iar alegerile parlamentare s-ar putea organiza în decembrie. Aceasta ar fi dorința Guvernului însă, deocamdată încă nu se știe cine va stabili calendarul în acest an: Parlamentul sau Executivul. Decizia va fi luată de Curtea Constituțională a României.

În ședința de marți seară a Biroului Politic Național s-a discutat despre organizarea aegerilor de anul acesta. Surse liberale spun că Executivul dorește locale în toamnă, în lunile septembrie-octombrie, iar parlamentarele în decembrie. Însă, deocamdată, se așteaptă decizia CCR privind organizarea alegerilor, care a fost modificată în Parlament de PSD. Partidul Social Democrat dorește ca adata alegerilor să fie decisă de Parlament, nu de Guvern, cum e prevăzut în prezent. PNL a atacat această decizie la CCR iar acum se așteaptă decizia.

Alegerile locale 2020, organizate între două valuri de epidemie

Ludovic Orban declara în trecut că parlamentarele ar putea fi organizate pe data de 6 decembrie 2020. Orban spunea în luna aprilie că dacă primul val de epidemie se va stinge în iulie, un al doilea ar putea începe în octombrie, așa că vom avea parte de un interval de timp în care pot fi organizate alegeri.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net