Lucian Bode, despre situaţia de la Spitalul Foişor: "Nu a fost deloc în regulă"

lucian-bode.jpg

lucian bode
Lucian Bode a făcut declarații despre situația de la Spitalul Foișor
Sursă foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat luni că modul în care a fost organizată externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor nu a fost deloc în regulă. El a precizat că o decizie în privinţa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, poate fi luată de prim-ministru.

Lucian Bode a fost întrebat luni dimineaţa despre situaţia de la Spitalul Foişor. “Legat de Foişor, nu aş vrea să intru în chestiuni care nu mă vizează ca responsabilitate, dar ca simplu cetăţean am văzut şi eu ce aţi văzut şi voi cu toţi, modul cum a fost organizată externarea pacienţilor în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID? În paranteză fie spus, mutarea pacienţilor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii, nici DSU”, a transmis ministrul de Interne, potrivit News.ro.

Reacția premierului Florin Cîțu, după evacuarea Spitalului Foișor

Întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui să îşi dea demisia, Lucian Bode a declarat: “Nu îmi permit astfel de opinii în calitate de minstru în cabinetul din care face parte şi Vlad Voiculescu. Cine este responsabil de decizia în privinţa lui Vlad Voiculescu? Primul ministru”.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a vorbit despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, duminică, în cadrul unei conferințe de presă. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Foișor, șeful guvernului a spus că „este o chestiune de onoare”.

Motivul evacuării spitalului și explicațiile autorităților

Peste 100 de pacienți au fost evacuați din Spitalul de Ortopedie Foișor vineri noapte, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID, întrucât instituția urma să devină spital COVID.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare pe timp de noapte, unii dintre ei fiind chiar operați recent, acest lucru cauzând indignare printre rudele acestora și nu numai.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1