Florin Cîțu, despre eventualele demisii după scandalul de la Spitalul Foișor: „Să vedem dacă mai există onoare în România”

Ultima actualizare:

    Premierul Florin CîțuFoto: Arhivă personală
Premierul Florin CîțuFoto: Arhivă personală

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, duminică, în cadrul unei conferințe de presă. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Foișor, șeful guvernului a spus că „este o chestiune de onoare”.

„Nu cred că este normal după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză”, a spus premierul Florin Cîțu.

„Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate COVID şi pacienţii au fost transferaţi în alte spitale, dar în acelaşi timp şi eu ca şi dumneavoastră sunt foarte supărat pe ceea ce am văzut la televizor.

Detaliile tehnice vi le-a explicat şi domnul Arafat, poate o să le explice şi domnul ministru al Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a replicat Cîțu, întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor.

De asemenea, premierul a fost întrebat dacă va propune remanierea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. El a precizat că aceste decizii nu se discută, ci se anunță.

Motivul evacuării spitalului și explicațiile autorităților

Peste 100 de pacienți au fost evacuați din Spitalul de Ortopedie Foișor vineri noapte, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID, întrucât instituția urma să devină spital COVID.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare pe timp de noapte, unii dintre ei fiind chiar operați recent, acest lucru cauzând indignare printre rudele acestora și nu numai.

Vlad Voiculescu susține că vina nu îi apariține

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, spune însă că vina pentru situația de la Foișor nu îi aparține pentru că spitalul „nu este sub autoritatea ministerului ci a primăriei Capitalei”.

Ministerul Sănătății a mai susținut că Spitalul Foișor știa vineri, la ora 11.00, că se pregătește evacuarea pacienților, dar la ora 19.00, managerul Ioan Stoica „încă nu întocmise documentele necesare”. De asemenea, Raed Arafat, șeful DSU, a precizat, sâmbătă seară, că decizia de evacuare a Spitalului Foișor a fost una corectă, chiar dacă „a creat un disconfort pentru pacienţii care erau internaţi”, și că este pregătit să suporte consecințele.Conform instituției conduse de Vlad Voiculescu, eliberarea paturilor era necesară pentru că „de mai bine de o săptămână, în București sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net