Loturi de îngheţată vândute în Cora, retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă

inghetata.png

Mai multe produse au fost scoase de pe piață

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că mai multe sortimente de îngheţată vândute în lanţul de hipermarketuri Cora au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Mai multe loturi şi sortimente de încheţată au fost vândute în magazine Cora din Bucureşti, Bacău, Cluj,Constanţa, Drobeta Turnu Severin şi Ploieşti sunt în prezent retrase de la vânzare din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient din compoziţia produselor, și anume guma din seminţe de carruba.

Cei are au achiziţionat astfel de produse sunt aşteptaţi la Serviciul Clienţi în orice magazin Cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora.

De asemenea, în urmă cu aproximativ două săptămâni, mai multe loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix au fost scoase de pe piață tot din cauza conținutul de oxid de etilenă. La fel s-a întâmplat și cu brand-ul Milka.

Care este aditivul contaminat cu oxid de etilenă

Guma de caruba (E410) este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din arborele de roşcov.

Comisia Europeană a decis, la jumătatea lunii iulie, că produsele care conţin roşcovă, aditivul carear fi contaminat cu oxid de etilenă, vor trebui retrase toate de pe piaţa europeană chiar dacă pesticidul nu este detectat, „pentru că nu se poate defini un nivel sigur de expunere pentru consumatori”, potrivit Agerpres.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5