Loturi de îngheţată vândute în Cora, retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă

Ultima actualizare:

    Mai multe produse au fost scoase de pe piață
Mai multe produse au fost scoase de pe piață

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că mai multe sortimente de îngheţată vândute în lanţul de hipermarketuri Cora au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Mai multe loturi şi sortimente de încheţată au fost vândute în magazine Cora din Bucureşti, Bacău, Cluj,Constanţa, Drobeta Turnu Severin şi Ploieşti sunt în prezent retrase de la vânzare din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient din compoziţia produselor, și anume guma din seminţe de carruba.

Cei are au achiziţionat astfel de produse sunt aşteptaţi la Serviciul Clienţi în orice magazin Cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora.

De asemenea, în urmă cu aproximativ două săptămâni, mai multe loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix au fost scoase de pe piață tot din cauza conținutul de oxid de etilenă. La fel s-a întâmplat și cu brand-ul Milka.

Care este aditivul contaminat cu oxid de etilenă

Guma de caruba (E410) este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din arborele de roşcov.

Comisia Europeană a decis, la jumătatea lunii iulie, că produsele care conţin roşcovă, aditivul carear fi contaminat cu oxid de etilenă, vor trebui retrase toate de pe piaţa europeană chiar dacă pesticidul nu este detectat, „pentru că nu se poate defini un nivel sigur de expunere pentru consumatori”, potrivit Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net