Patru tipuri de îngheţată Milka, retrase de pe piață. Conțin un ingredient cancerigen

milka2.png

Patru tipuri de îngheţată Milka, retrase de pe piață

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară anunţă că producătorul îngheţatei Milka (Froneri Ice Cream Polonia) cere consumatorilor din România să distrugă sau să returneze tipurile de îngheţată menționate ulterior, după ce, la fabricarea lor, s-a adăugat în exces o cantitate dintr-un ingredient ce poate provoca cancer.

Loturile respective au un ingredient stabilizator și depăşesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă, se arată în informarea trimisă ANSVSA, citată de Biziday. 

Patru tipuri de îngheţată Milka, retrase

Producătorul înghețatei a mai transmis că aceste ingrediente stabilizatoare sunt folosite în cantități extrem de mici în produsele sale și că, de aceea, este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor.

„Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, și am început o campanie de retragere a acestora”, se mai precizează în comunicatul ANSVSA.

În această dimineaţă, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a anunţat, din aceleaşi motive, şi retragerea produsului “Cora Desert cu miez de bezea”, comercializat în magazinele Cora din Bacău, Constanţa şi Bucureşti (Cora Lujerului şi Sun Plaza).


milka.jpg

Cele patru tipuri de înghețată retrase de la comercializare

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul