Liviu Dragnea contestă conducerea PSD la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea este închis la Rahova din 27 mai 2019
Liviu Dragnea este închis la Rahova din 27 mai 2019

Liviu Dragnea nu renunță să conteste noua conducere PSD și cere chiar dizolvarea partidului. Fostul lider PSD a depus la dosarul aflat pe rol la Curtea de Apel București mai multe cereri, între care și cea privind sesizarea în acest caz a Curții de Justiție a UE.

Conform hotnews.ro, surse judiciare au dezvăluit că fostul lider PSD Liviu Dragnea a găsit prin avocații săi, două probleme juridice pentru care contestă noua conducere a partidului. Prima se referă la faptul că, prin decizia sa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman. Astfel, avocații lui Dragnea susțin că organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, ceea ce constituie modificare de statut, care trebuie comunicată Tribunalului Bucureşti.

Cealaltă situaţie juridică care a fost invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman şi pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formaţiunea politică se regăseşte în ipoteza juridică în care conduita "PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman" între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, "ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”, au explicat sursele citate, la acel moment.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman

Citiți și

Cum a trecut prima lună de închisoare pentru Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, condiții de lux în închisoare! Politicianul, tratat ca un VIP

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net