Cum a trecut prima lună de închisoare pentru Liviu Dragnea

Ultima actualizare:

    Ori de câte ori se prezenta la proces, lui Liviu Dragnea i se flutaru cătușele
Ori de câte ori se prezenta la proces, lui Liviu Dragnea i se flutaru cătușele

A trecut o lună de când Liviu Dragnea simte pe propria piele cât de prețioasă este libertatea. Pe 27 mai, judecătorii l-au trimis după gratii pentru 3 ani și 6 luni. A plecat spășit, spre penitenciar, în mașina Poliției. Iată cum au trecut zilele pentru cel care până acum 30 de zile era unul dintre cei mai puternici politicieni ai zilelor noastre.

Pe 26 mai, după înfrângerea la alegerile europarlamentare, a început decăderea imperiului Dragnea. Fără acordul lui Daddy, așa cum era poreclit de colegi, nimic nu mișca în PSD.

Din acea seară, Liviu Dragea (56 de ani) a știut că totul s-a terminat pentru el și că decizia definitivă a instanței, care urma să se pronunțe a doua zi, pe 27 mai, nu-i va fi favorabilă. Ceea ce s-a și întâmplat.

Completul de 5 magistrați de la Curtea Supremă l-a trimis la pușcărie pentru 3 ani și 6 luni în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Nici nu s-a mai prezentat la proces și a așteptat verdictul acasă, alături de iubita lui Irina Tănase (26 de ani). Și-a pregătit bagajul și după două ore a părăsit locuința.

Liviu Dragnea a plecat pe furiș la penitenciar cu mașina Poliției

Pentru a scăpa de forfota din fața casei, a apelat la o diversiune. Întâi a ieșit o mașină cu geamuri fumurii, condusă de șoferul lui. Mulți au crezut că era în ea, dar el a plecat cu un Duster, al Poliției, la câteva minute distanță.  

Ultima imagine cu Liviu Dragnea în libertatea. Se afla în mașina Poliției
Ultima imagine cu Liviu Dragnea în libertatea. Se afla în mașina Poliției

La Rahova, Dragnea a fost întâmpinat cu huiduieli de câteva zeci de protestatari, care au aruncat cu hârtie igienică după el. Și așa s-au închis porțile mari din fieri ale Penitenciarului Rahova în urma lui.

A stat 21 de zile în carantină, timp în care a avut dreptul la vizite doar din partea rudelor apropiate. Valentin, fiul său, a venit al el o singură dată, în timp ce iubita lui a trecut săptămânal, încărcată cu haine curate și alimente. Surse din închisoare ne-au mărturisit faptul că fostul lider al PSD a refuzat mâncarea, în tot acest timp, și că s-a hrănit doar cu ce a primit la pachet.

Stă singur în celulă, pentru că este considerat deținut vulnerabil, citește și evită să se uite la televizor, după cum a povestit Codrin Ștefănescu.

Liviu Dragnea execută pedeapsa în regim închis

Săptămâna trecută, o comisie de specialitate a decis ca politicianul să rămână în continuare la Rahova și să nu fie transferat la Jilava, exact cum a solicitat. Părinții Irinei au lucrat aici până în 2016, când au ieșit la pensie. Mama a fost asistent medical, iar tatăl electrician.

Valentin Dragnea și Irina Tănase, în vizită la Penitenciarul Rahova
Valentin Dragnea și Irina Tănase, în vizită la Penitenciarul Rahova

Politicianului i s-a stabilit și regimul de detenție: închis. Asta însemană că celula sa este tot timpul închisă și gardienii îl scot la aer doar pentru câteva ore.

Trebuie să iasă la muncă și să participe la activitățile cultural-religioase organizate în spatele gardurilor înalte cu sârmă ghimpată.

Asta îl ajută să câștige zile de libertate, atunci când va veni vremea să ceară eliberarea condiționată.

Dar pentru asta trebuie să ispășească două treimi din pedeapsă, adică 2 ani și 4 luni.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net