Klaus Iohannis: Majoritatea şcolilor se vor redeschide începând din 8 februarie

elevi-la-scoala.jpg

elevi cu masca de protectie la scoala
Elevii s-ar putea reîntoarce în sălile de clasă începând cu 8 februarie
foto: Shutterstock

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că o decizie finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Șeful statului a precizat că decizia va intra în vigoare dacă pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni. O decizie finală va fi luată în 2 februarie, când la Palatul Cotroceni este programată o nouă ședință a președintelui cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Ce se întâmplă în localitățile aflate în scenariul roșu

Președintele a precizat că s-a stabilit cum vor funcționa școlile și grădinițele în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

  • În localitățile din scenariul verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.
  • În scenariul galben lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală, la grădiniță și școală, copiii de la grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali, 8 și 12.
  • În scenariul roșu merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.
  • Când se ajunge peste rata de infectare mai mare de 6 localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, se merge în online.

Citește și:

Sub 50% dintre anagajații din învățământul preuniversitar vor să se vaccineze anti Covid-19

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1