2.500 de euro, preţul mutilării! Atât cerea chirurgul fals pentru un implant mamar

act-1-4col.jpg

A fost reţinut miercuri seară

Opera sâni, nasuri, pomeţi, buze. Orice îşi doreşte o doamnă ca să fie superbă. Doar că unele au ieşit monştri din mâinile italianului Matteo Politi, care se dădea chirurg estetician. El a prezentat în România o diplomă de absolvire a Facultăţii de Medicină din Priştina. Ba chiar, documentul a fost recunoscut din Ministerul Educaţiei din România. Cum de a fost posibil una ca asta?

Fotografiile îngrozitoare cu sânii tumefiaţi ai unei paciente a “celebrului” Matteo Politi au făcut furori pe site-uri şi la televiziuni. Apoi, a ieşit la iveală cazul altei femei care s-a trezit cu nasul ciuruit. Femeia de 60 de ani, din Capitală, a povestit pentru Libertatea că în urmă cu un an l-a întâlnit pe Politi, care i-a făcut întâi un lifting facial şi o ridicare de pleoape. După prima intervenţie avea pleoapa căzută şi ochiul stâng umflat, dar Matteo Politi a asigurat-o că va fi bine. Mai mult, a reuşit să o convingă că avea nevoie şi de o rinoplastie.

“După ce mi-a dat pansamentul jos, nasul meu era într-o stare dezastruoasă. De fapt, aţi văzut cum arăt şi acum… Iar atunci arăta exact ca un şniţel pe care l-ai bătut pe tocător”, povesteşte pacienta.

Dar cât plăteau româncele pe ororile parcagiului italian? Preţurile practicate de falsul chirurg nu erau deloc mici. Pentru un implant mamar cerea 2.500 de euro, pentru o rinoplastie pacienţii erau nevoiţi să scoată 1.500 de euro din buzunar, iar pentru o liposucţie – 800 de euro. Dovada că nu o ducea deloc rău cu banii: miercuri seara când a fost adus la audieri, escrocul avea o geantă „Louis Vuitton”, care costă cel puţin 700 de euro. În faţa procurorilor, italianul a adus câteva documente care să-i dovedească studiile: diploma de la Facultatea de Medicină din Priştina şi un atestat, emis de Ministerul Educaţiei în luna aprilie 2018, prin care i s-ar recunoaşte diploma din Republica Serbia. Gianina Chirazi, directorul Consiliului Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED) din cadrul Ministerului Educaţiei, a explicat ieri faptul că diploma prezentată în copie cu apostilă „nu prezenta suspiciuni de fals”.

Astfel, chirurgul estetician a obţinut atestatul, care însă nu-i oferea dreptul să profeseze. Abia după izbucnirea scandalului însă, au fost trimise adrese în Serbia şi Kosovo privind autentificarea documentelor. Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus clar că dacă vreun funcţionar a greşit va fi dat afară. ”Trebuie să analizez echivalarea studiilor. Cine i-a dat echivalarea nu mai are ce căuta în Ministerul Educaţiei dacă universitatea nu se află în baza de date. Trebuie să verific dacă este medic fals. Oricum, licenţa nu-i dă dreptul să intre în profesie, să fie chirurg. Pentru asta trebuie să parcurgă rezidenţiatul, care este de 5 ani,  apoi se înscrie la Colegiul Medicilor”, a declarat demnitarul.

Matteo Politi se află în custodia Poliţiei, după ce miercuri seară a fost reţinut. El este acuzat de înşelăciune şi urmează să fie dus în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Potrivit unor surse apropiate anchetei, chirurgul fals italian este cercetat şi în Marea Britanie, pentru fapte similare, după ce el fusese deja condamnat în Italia la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, tot pentru înşelăciune.

Loading...

Citește și

  • Matteo Politi are diplomă de doctor recunoscută de Ministerul Educației

    Matteo Politi, chirurgul cu 8 clase, are diplomă de absolvire a facultății de medicină. Ba chiar, documentul a fost recunoscut din Ministerul Educației din România. Cum de a fost posibil una ca asta? Autoritățile spun sec că actele de studii nu păreau a fi false.

  • mattew mode matteo politi

    Celebrul chirurg estetician Adina Alberts l-a demascat pe aşa-zisul medic italian Matteo Politi, valetul cu 8 clase, care practica medicina în România fără să aibă studii de specialitate. Bărbatul de 37 de ani, care s-a dat drept medic plastician, a operat pacienți chiar la clinica soţiei lui Viorel Cataramă. Dr. Matthew Mode, aşa cum se recomanda italianul, a făcut o intervenţie complexă de augmentare mamară în timpul în care dr. Adina Alberts era plecată din ţară.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1