Alţi doi medici străini profesează fără avize în Bucureşti

Ultima actualizare:

    Matteo Politi, la audieri la secţia 4 Poliţie, după ce a fost prins de poliţiştifoto: captură video Pro Tv
Matteo Politi, la audieri la secţia 4 Poliţie, după ce a fost prins de poliţiştifoto: captură video Pro Tv

Cazul lui Matteo Politi, italianului cu 8 clase care a pretins că este medic plastician, nu este singular. În Bucureşti se pare că mai sunt alţi doi doctori care profesează fără avize de la Colegiul Medicilor.

Cei doi medici cu care ar fi colaborat Matteo Politi sunt Moscovici Iris, medic specialist în chirurgie estetică, și Piero Fullone, medic primar chirurgie estetică. În cazul lui Iris Moscovici, potrivit surselor România TV, aceasta nu ar avea niciun fel de studii pentru a profesa ca medic și totuși apare ca doctor pe site-urile unor diverse clinici. Potrivit Știrilor TVR, pe site-ul unei clinici cu care a colaborat Politi figurau aceste două nume. Jurnaliștii TVR au verificat și au aflat că nici aceștia nu figurează în Registrul Național al Medicilor care au drept de liberă practică în România.

Numele și imaginile cu cei doi medici, din Israel şi Italia, au dispărut de pe site-ul clinicii în cauză, însă au fost găsite oferte mai vechi ce-i includ pe cei doi medici.

Colegiul Medicilor din România îi caută acum în bazele de date ale colegiilor județene. Cei doi nu apar nici între cei 143 de medici care au obținut drept de practică temporar în România în ultimii 4 ani. 

Matteo Poliţi, italianul care a pretins că este doctor estetician şi a colaborat cu diverse clinici private, a fost pus oficial sub acuzare de procurori pentru infracţiuni de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Cum i-a recunoscut Ministerul Educaţiei diploma italianului 

Curios este că italianul cu 8 clase are diplomă de absolvire a facultății de medicină. Ba chiar, documentul a fost recunoscut din Ministerul Educației din România.  Autoritățile spun sec că actele de studii nu păreau a fi false. Se pare că Matteo Politi s-a dovedit că are o diplomă de studii, care i-a fost echivalată de Consiliului Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED).

Gianina Chirazi, directorul instituției, a explicat faptul că diploma prezentată în copie „nu prezenta suspiciuni de fals”.

"CNRED-ul a înregistrat o solicitare pe numele cetăţeanului italian Politi Matteo, în martie 2018, pentru recunoaşterea unei diplome universitare, obţinută la Universitatea din Pristina (Kosovo), în data de 22 martie. Domnul Politi Matteo aducea la cunoştinţă suplimentar că urmează să fie angajat ca asistent manager în cadrul unui SRL. CNRED a emis atestatul de recunoaştere a studiilor în urma evaluării dosarului de recunoaştere conform metodologiilor noastre în data de 11 aprilie 2018, în care se menţionează recunoasterea nivelului, respectiv licenţă, şi a domeniului sănătate fără a se menţiona specializarea – medicina, care ar fi dat posibilitatea cetăţeanului să solicite dreptul de exercitare a profesiei în cauză pe teritoriul României”, a declarat, pentru HotNews.ro, Gianina Chirazi.

Citeşte şi:

Chirurgul cu 8 clase făcea sprâncene din păr pubian. Avea două nume false

Italianul care pretindea că e medic a fost reţinut. Câţi ani de închisoare riscă

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net