Alţi doi medici străini profesează fără avize în Bucureşti

matteo_politi.jpg

matteo politi
Matteo Politi, la audieri la secţia 4 Poliţie, după ce a fost prins de poliţişti
foto: captură video Pro Tv

Cazul lui Matteo Politi, italianului cu 8 clase care a pretins că este medic plastician, nu este singular. În Bucureşti se pare că mai sunt alţi doi doctori care profesează fără avize de la Colegiul Medicilor.

Cei doi medici cu care ar fi colaborat Matteo Politi sunt Moscovici Iris, medic specialist în chirurgie estetică, și Piero Fullone, medic primar chirurgie estetică. În cazul lui Iris Moscovici, potrivit surselor România TV, aceasta nu ar avea niciun fel de studii pentru a profesa ca medic și totuși apare ca doctor pe site-urile unor diverse clinici. Potrivit Știrilor TVR, pe site-ul unei clinici cu care a colaborat Politi figurau aceste două nume. Jurnaliștii TVR au verificat și au aflat că nici aceștia nu figurează în Registrul Național al Medicilor care au drept de liberă practică în România.

Numele și imaginile cu cei doi medici, din Israel şi Italia, au dispărut de pe site-ul clinicii în cauză, însă au fost găsite oferte mai vechi ce-i includ pe cei doi medici.

Colegiul Medicilor din România îi caută acum în bazele de date ale colegiilor județene. Cei doi nu apar nici între cei 143 de medici care au obținut drept de practică temporar în România în ultimii 4 ani. 

Matteo Poliţi, italianul care a pretins că este doctor estetician şi a colaborat cu diverse clinici private, a fost pus oficial sub acuzare de procurori pentru infracţiuni de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Cum i-a recunoscut Ministerul Educaţiei diploma italianului 

Curios este că italianul cu 8 clase are diplomă de absolvire a facultății de medicină. Ba chiar, documentul a fost recunoscut din Ministerul Educației din România.  Autoritățile spun sec că actele de studii nu păreau a fi false. Se pare că Matteo Politi s-a dovedit că are o diplomă de studii, care i-a fost echivalată de Consiliului Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED).

Gianina Chirazi, directorul instituției, a explicat faptul că diploma prezentată în copie „nu prezenta suspiciuni de fals”.

"CNRED-ul a înregistrat o solicitare pe numele cetăţeanului italian Politi Matteo, în martie 2018, pentru recunoaşterea unei diplome universitare, obţinută la Universitatea din Pristina (Kosovo), în data de 22 martie. Domnul Politi Matteo aducea la cunoştinţă suplimentar că urmează să fie angajat ca asistent manager în cadrul unui SRL. CNRED a emis atestatul de recunoaştere a studiilor în urma evaluării dosarului de recunoaştere conform metodologiilor noastre în data de 11 aprilie 2018, în care se menţionează recunoasterea nivelului, respectiv licenţă, şi a domeniului sănătate fără a se menţiona specializarea – medicina, care ar fi dat posibilitatea cetăţeanului să solicite dreptul de exercitare a profesiei în cauză pe teritoriul României”, a declarat, pentru HotNews.ro, Gianina Chirazi.

 

 

Citeşte şi:

 

Chirurgul cu 8 clase făcea sprâncene din păr pubian. Avea două nume false

Italianul care pretindea că e medic a fost reţinut. Câţi ani de închisoare riscă

 

Loading...

Citește și

  • mattew mode matteo politi

    O cunoscută vedetă din România a trecut pragul cabinetului medicului fals, Matthew Mode, pe numele lui din acte Matteo Politi. Acesta s-a lăudat pe reţelele sociale unde a publicat o imagine cu artista lăsând loc unor speculaţii iminente. Plasticianul a apărut într-o poză alături de Claudia Pavel şi de sora ei. Click! a aflat care este adevărul din spatele imaginii.

  • mattew mode matteo politi

    Celebrul chirurg estetician Adina Alberts l-a demascat pe aşa-zisul medic italian Matteo Politi, valetul cu 8 clase, care practica medicina în România fără să aibă studii de specialitate. Bărbatul de 37 de ani, care s-a dat drept medic plastician, a operat pacienți chiar la clinica soţiei lui Viorel Cataramă. Dr. Matthew Mode, aşa cum se recomanda italianul, a făcut o intervenţie complexă de augmentare mamară în timpul în care dr. Adina Alberts era plecată din ţară.