Ion Ţiriac împlineşte 80 de ani şi petrece cu fast la Madrid. Cine se află pe lista invitaţilor

Ultima actualizare:
Ion Ţiriac şi Sophie Ayad s-au cunoscut în 1992
Ion Ţiriac şi Sophie Ayad s-au cunoscut în 1992

Zi plină de emoţii pentru magnatul Ion Ţiriac, care joi (9 mai) schimbă prefixul. Cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,8 miliarde de euro, împlineşte 80 de ani şi va petrece la Madrid la Muzeul de Artă Prado, unde invitaţii au fost chemaţi la un dineu fastuos. Printre oaspeţii de marcă pe care Țiriac îi va avea lângă el se numără Simona Halep, Nadia Comăneci și Ilie Năstase.

Ion Ţiriac este copleşit de urări de la primele ore ale dimineţii de joi (9 mai). Magnatul împlineşte 80 de ani şi demonstrează că vârsta este doar o cifră în buletin. Fostul mare jucător de tenis le-a făcut program încrăcat invitaţilor pe care i-a chemat de peste mări şi ţări să-i fie alături la aniversare. Potrivit www.gsp.ro, Ţiriac va organiza un dineu fastuos în Spania, la Muzeul Prado din Madrid, unde a invitat mai multe personalități. El a trimis programul zilei, scris în limba engleză, tuturor invitaților. Oaspeţii vor fi luaţi de la trei hoteluri şi plimbaţi prin oraş, duşi la Turneul de tenis Mutua Madrid Open unde va juca şi Simona Halep, iar seara vor fi chemaţi la un dineu oficial în sala Calustro a Muzeului de artă Prado. 

Ce avere are Ion Ţiriac

În 2018, Ion Ţiriac se afla  pentru a patra oară consecutiv, pe prima poziţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1,7-1,8 miliarde de euro, în creştere cu 7,6% faţă de anul anterior. Fostul tenismen a avut dintotdeauna un spirit al afacerilor bine dezvoltat, după cum a mărturisit chiar el, de altfel. El s-a apucat de tenis mai mult pentru că ar putea face rost de bani. 

"Tenisul, pentru mine, a fost o întâmplare. Eu eram foarte bun, unul din juniorii buni la tenis de masă. Antrenamentele la tenis de masă le faceam exact acolo unde erau şi cele trei terenuri de tenis. Tenis jucau numai oamenii cu bani si pe vremea aia. Eu veneam dimineaţa la 6, când jucau boierii mari, ca să le strâng mingile şi îmi dădeau 25 de bani. Dacă stăteam două ore erau 50 de bani. 50 de bani azi, 50 de bani mâine, poimaine aveam 3 lei. Într-o sâmbătă sau duminică unuia dintre acesti burtoşi nu i-a venit partenerul şi cum eram mai tinerel m-a întrebat dacă nu pot să îi arunc mingile inapoi. Cum dădea, cum îi dădeam înapoi. Era 5 mai 1955, cu 4 zile inainte sa implinesc 15 ani. A fost primul meu contact cu racheta de tenis si cu tenisul", a povestit Ţiriac la TelekomSport, citat de ziare.com

Ion Ţiriac, o nevastă, două iubite și trei copii

Ioana Ţiriac, alături de fratele ei mai mare, Ion Alexandru Ţiriac
Ioana Ţiriac, alături de fratele ei mai mare, Ion Alexandru Ţiriac

Ion Ţiriac nu a fost însă mereu bogat ca acum. În tinerețe nu avea bani, dar femeile roiau în jurul lui. Totuși, singurele care au reușit să-l facă tată pe Ion Țiariac sunt distinsele Mikette von Issenberg, fost fotomodel, și Sophie Ayad, o jurnalistă de origine egipteană. De Mikette s-a îndrăgostit în 1976, iar doi ani mai târziu îl făcea tătic prima oară, aceasta născându-l pe Ion Alexandru.

Cu Sophie, magnatul a avut o relație îndelungată, din iubirea lor rezultând doi copii: Ioana (21 ani) și Karim (24 de ani), moștenitorii lui Țiriac, locuind la Monte Carlo cu mama lor. Singura femeie cu care s-a căsătorit este Erika Braedt, o fostă handbalistă a echipei Știința București, cu care Țiriac s-a însurat în 1963, la 24 de ani.


    Ioana Ţiriac, alături de fratele ei mai mare, Ion Alexandru Ţiriacfoto: arhivă personală/Instagram
Ioana Ţiriac, alături de fratele ei mai mare, Ion Alexandru Ţiriacfoto: arhivă personală/Instagram

Citeşte şi:

Ion Ţiriac: "Mănânc foarte puţin, fiindcă sunt gras" 

Greu de „demolat”. Ion Țiriac rămâne cel mai bogat român

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net