Victorie fulger pentru Simona Halep

simona-halep-madrid-optimi-epa-efe-h_55176639.jpg

Finalistă în 2016 și 2017, Simona Halep a egalat reușita de anul trecut când a ajuns tot în ”sferturi”
Foto: EPA-EFE

Simona Halep a trecut cu 6-0, 6-0 de Viktoria Kuzmova (Slovacia / 46 WTA) și s-a calificat în ”sferturi” la Madrid

Disputat pe arena centrală a complexului Caja Magica, cu acoperișul tras, meciul a durat doar 44 de minute. 
Halep a confirmat din nou că zgura este suprafața de joc pe care se simte cel mai bine. Iar confruntarea cu mai tânăra sa oponență n-a avut practic istoric. E suficient să spun că românca a cedat doar douăsprezece puncte în întreg meciul pentru a se înțelege cât de autoritar a dominat ea.  "Cred că totul a mers foarte bine pentru mine astăzi. Am dominat meciul, am simţit mingea. Înseamnă mult să revin în sferturi la acest turneu. E ceva special fiindcă e unul dintre turneele mele favorite", a declarat campioana la interviul de pe teren.  
Nu este pentru prima dată când Halep se impune cu un ”scor de... bicicletă”, cum spun francezii. În 16 iulie 2016, Simona câștiga turneul de la București după ce se impunea cu 6-0, 6-0 finala cu Anastaja Sevastova (66 WTA). Doar că acel meci a fost ceva mai lung, durând 47 de minute.

De altfel, în tenisul disputat de fete acest rezultat alb este mai des întâlnit decât în acela jucat de bărbați, inclusiv în finale de Mare Șlem. În 1988, Steffi Graf a câștigat trofeul la Roland Garros după ce a trecut cu 6-0, 6-0, în 34 de minute, de Natasha Zvereva. Iar în 1911, englezoaica Dorothea Douglass Chambers a avut nevoie de doar 25 de minute pentru a triumfa la Wimbledon, în fața compatrioatei sale Dora Boothby.
În sferturile de finală, fază care îi asigură premiul de 160.920 de euro şi 215 de puncte WTA,  Halep o va înfrunta pe Ashleigh Barty (Australia, locul 9 WTA), care a câștigat cu 4-6, 6-1, 6-2 meciul cu Iulia Putinţeva (Kazahstan, locul 43 WTA). 
Simona Halep va juca astăzi şi la dublu, în al treilea meci de pe terenul 4. Ea şi Irina Begu le vor înfrunta pe principalele favorite, jucătoarele cehe Barbora Krejcikova (locul 2 WTA la dublu) şi Katerina Siniakova (locul I WTA la dublu), tot în optimile de finală.

Loading...