Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății. Iohannis a semnat decretul de numire în funcție

ioana-mihaila-ministru.jpg

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă preia Ministerul Sănătății după plecarea lui Vlad Voiculescu
Sursa foto: Facebook/Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este nou ministru al Sănătății. Președintele României a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 18:15, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. De asemenea, de la ora 19:00 președintele va susține o declarație de presă.

Cine e Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Medicul Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Decizia a fost luată în ședința care a avut loc miercuri dimineață a conducerii Alianței, după ce coaliția a pus capăt crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Mihăilă deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. A coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, întrebat despre o posibilă revenire a lui Vlad Voiculescu pe o funcție de consilier la Ministerul Sănătății, că a aflat „că este în vacanță”. 

De altfel, premierul Florin Cîțu le-ar fi transmis că o va accepta pe Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății cu condiția ca Vlad Voiculescu să nu revină în minister, nici măcar pe o funcție de consilier.

CITEȘTE ȘI: Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS la Ministerul Sănătății

Loading...