Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății. Iohannis a semnat decretul de numire în funcție

Ultima actualizare:

    Ioana Mihăilă preia Ministerul Sănătății după plecarea lui Vlad VoiculescuSursa foto: Facebook/Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă preia Ministerul Sănătății după plecarea lui Vlad VoiculescuSursa foto: Facebook/Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este nou ministru al Sănătății. Președintele României a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 18:15, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. De asemenea, de la ora 19:00 președintele va susține o declarație de presă.

Medicul Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Decizia a fost luată în ședința care a avut loc miercuri dimineață a conducerii Alianței, după ce coaliția a pus capăt crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Mihăilă deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. A coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, întrebat despre o posibilă revenire a lui Vlad Voiculescu pe o funcție de consilier la Ministerul Sănătății, că a aflat „că este în vacanță”. 

De altfel, premierul Florin Cîțu le-ar fi transmis că o va accepta pe Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății cu condiția ca Vlad Voiculescu să nu revină în minister, nici măcar pe o funcție de consilier.

CITEȘTE ȘI: Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS la Ministerul Sănătății

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net