Incidente la alegerile prezidențiale 2019! Un primar a fost surprins dând bani președintei secției de votare

stampila-vot.jpg

Alegeri prezidențiale 2019. Un primar a fost surprins dând bani președintei secției de votare
Foto: Arhivă

Se preconizează o participare record a votanților la alegerile prezidențiale 2019, după ce peste 7 milioane de români au ieșit din case pentru a-și exprima alegerea electorală.

Prezența la vot a depășit 39%, iar peste două milioane de români au votat în primele patru ore de la deschiderea secțiilor din țară. Aproape 19 milioane de alegători sunt chemați duminică, 10 noiembrie, să aleagă dintre cei 14 candidați în primul tur al alegerilor prezidențiale. Județele cu cea mai mare prezență sunt Ilfov (47,80%), Cluj (45,45%) și Brașov (43,04%). Cele mai mici procente se înregistrează în județele Covasna (28,68%), Satu Mare (29,80%) și Vaslui (30,14%).

Nici alegerile de anul acesta nu au scăpat însă de incidente, startul acestora fiind dat de doi șoferi care trebuiau să transporte buletinele de vot, care au fost prinși băuți în decursul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie. Un alt caz a fost raportat în județul Constanța, unde un primar a fost surprins dând bani președintei secției de votare.

primar-surprins.jpg

Primarul a recunoscut că a oferit bani, însă și-a motivat fapta
Foto: Replica

Primarul PSD Stelian Clinciu din comuna constănțeană Dumbrăveni a oferit 150 de lei președintei unei secții de votare din localitatea Furnica. Edilul recunoște că i-a oferit femeii suma respectivă, însă susține că banii erau alocați pentru mâncare, pentru toți cei cinci membri ai comisiei. „Le-am asigurat hrana, cum trebuie. Așa am făcut mereu. N-am avut posibilitatea acum să le luăm de mâncare și am dat 150 de lei președintei pentru mâncare”, a declarat primarul Stelian Clinciu pentru Replica. Poliția Constanța s-a autosesizat în acest caz și s-a întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Tot în Constanța, o femeie de 62 de ani a încercat să voteze a doua oară la o altă secție de votare cu buletinul vechi, pe care îl declarase pierdut. Polițiștii au deschis dosar penal pe numele bătrânei.
 

 

 

 

Loading...

Citește și