Groparii nu mai fac față morților de Covid la Botoșani. Primăria a închiriat un excavator pentru a săpa locurile de veci

Ultima actualizare:

    Mormintele au fost săpate ca un șanț de un buldozerFoto: monitorulbt.ro
Mormintele au fost săpate ca un șanț de un buldozerFoto: monitorulbt.ro

Pandemia de coronavirus ia din ce în ce mai multe vieți în toată țara iar județul Botoșani este una dintre zonele cele mai afectate. Morții vin așa de repede încât groparii nu mai fac față așa că locurile de veci se sapă ca pe șanțuri, cu...buldozerul.

Numărul deceselor din ultimele zile a impus o activitate ca pe front nu numai în spitale, ci şi în cimitirele botoşănene. De la începutul acestei luni, groparii au săpat locuri de veci într-un ritm fără precedent. Dar pe 12 octombrie, s-au declarat depășiți de situație: au avut 14 înhumări și trebuiau săpate de urgență șapte gropi în locul unei alei. Groparii s-au predat dar soluția fost halucinantă: a fost adus un buldozer care a săpat un șanț.  

Cum a săpat un excavator un șanț în care au fost puși morții de COVID 

Conducerea Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire (SPAPOC) recunoaște că efectiv, groparii nu au mai făcut faţă valului de decese ale bolnavilor de Covid.”Pe 12 octombrie au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”, a declarat Marinela Vieru, directorul SPAPOC pentru monitorulbt.ro. Cele două cimitire din Botoșani s-au umplut iar primăria a demarat o licitație pentru extinderea de urgență a unuia dintre ele  La această dată este în derulare licitaţia vizând extinderea Cimitirului Eternitatea. Anunţul a fost postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 28 octombrie. Valoarea contractului este de 4.517.810 de lei.

Citiți și 

Statistică neagră. Peste 91% dintre morții de Covid erau nevaccinați. Trei tineri au decedat în ultimele 24 de ore

18 români pe oră mor de COVID. Țara noastră bate recordul în UE

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net