Gabriel Oprea a ajuns în presa internaţională: „Românii sunt mâhniţi”

Ultima actualizare:
Protestele pentru demiterea lui Gabriel Oprea au ajuns în presa străină
Protestele pentru demiterea lui Gabriel Oprea au ajuns în presa străină

Cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit marţi (20 octombrie), în timp ce deschidea drumul coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, a ajuns şi în presa străină. În timp ce 1.000 de oameni i-au cerut demisia în stradă, vicepremierul a ales să tacă mâlc. După şase zile de la tragedie, Gabriel Oprea a dat o declaraţie de presă, în care a spus că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

Cu toate acestea, tăcerea lui a revoltat o ţară întreagră. Duminică (25 octombrie), în jur de 1.000 de oameni au ieşit în stradă, pentru a-i cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Presa internaţională a scris pe marginea acestui subiect şi despre mâhnirea românilor, faţă de cazul poliţistului mort, căruia nu i se face dreptate nici în ultimul ceas.

Ce spune presa străină despre Gabriel Oprea


    Protestele pentru demiterea lui Gabriel Oprea au ajuns în presa străinăFoto: thewashingtonpost.com
Protestele pentru demiterea lui Gabriel Oprea au ajuns în presa străinăFoto: thewashingtonpost.com

The Washington Post a titrat: „Românii îşi exprimă mâhnirea faţă de moartea unui poliţist”. Publicaţia americană a scris despre protestele pentru demiterea lui Gabriel Oprea şi despre cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce îi deschidea drumul vicepremierului.

„Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut premierului Victor Ponta şi vicepremierului Gabriel Oprea să dea explicaţii. Manifestanţii prezenţi la protestele de duminică (25 octombrie n.r) i-au cerut lui Oprea să demisioneze. Mulţi români sunt de părere că miniştrii abuzează de putere şi cer coloane oficiale atunci când nu au nevoie de ele”, relatează The Washington Post.

Publicaţia americană a mai precizat că Victor Ponta i-a criticat pe jurnaliştii care, după cum a declarat el, s-au folosit de această tragedie pentru un câştig politic, în vederea unei eventuale demisii a vicepremierului Gabriel Oprea.

The Daily Mail a scris că Ministerul de Interne a declarat că nu poate da declaraţii cu privire la acest subiect, înainte de finalizarea anchetei.

După şase zile de tăcere, Gabriel Oprea a recunoscut: „Noi ne-am continuat drumul”

La o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a poftit pe Gabriel Oprea şi pe Victor Ponta să dea lămuriri, cu privire la tragedia petrecută marţi seară (20 octombrie), vicepremierul a dat o declaraţie de presă neinspirată, luni (26 octombrie).

„Accidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări desfășurate în scop profesional. Detaliile au fost puse la dispozițția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit. N-am știut de ce. N-am știut că e vorba de un accident. Am văzut mașina de poliție oprită și doi polițiști alergând. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo, iar noi ne-am continuat drumul. Abia după ce depășisem locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat”, a spus Gabriel Oprea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net