Gabriel Oprea a ajuns în presa internaţională: „Românii sunt mâhniţi”

gabriel_oprea.jpg

gabriel oprea presa internationala
Gabriel Oprea a fost audiat în calitate de martor de procurori
Foto: Mediafax

Cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit marţi (20 octombrie), în timp ce deschidea drumul coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, a ajuns şi în presa străină. În timp ce 1.000 de oameni i-au cerut demisia în stradă, vicepremierul a ales să tacă mâlc. După şase zile de la tragedie, Gabriel Oprea a dat o declaraţie de presă, în care a spus că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

Cu toate acestea, tăcerea lui a revoltat o ţară întreagră. Duminică (25 octombrie), în jur de 1.000 de oameni au ieşit în stradă, pentru a-i cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea. Presa internaţională a scris pe marginea acestui subiect şi despre mâhnirea românilor, faţă de cazul poliţistului mort, căruia nu i se face dreptate nici în ultimul ceas.

Ce spune presa străină despre Gabriel Oprea

gabriel_oprea_presa_internationala.jpg

gabriel oprea presa internationala
Protestele pentru demiterea lui Gabriel Oprea au ajuns în presa străină
Foto: thewashingtonpost.com

 

The Washington Post a titrat: „Românii îşi exprimă mâhnirea faţă de moartea unui poliţist”. Publicaţia americană a scris despre protestele pentru demiterea lui Gabriel Oprea şi despre cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce îi deschidea drumul vicepremierului.

„Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut premierului Victor Ponta şi vicepremierului Gabriel Oprea să dea explicaţii. Manifestanţii prezenţi la protestele de duminică (25 octombrie n.r) i-au cerut lui Oprea să demisioneze. Mulţi români sunt de părere că miniştrii abuzează de putere şi cer coloane oficiale atunci când nu au nevoie de ele”, relatează The Washington Post.

Publicaţia americană a mai precizat că Victor Ponta i-a criticat pe jurnaliştii care, după cum a declarat el, s-au folosit de această tragedie pentru un câştig politic, în vederea unei eventuale demisii a vicepremierului Gabriel Oprea.

The Daily Mail a scris că Ministerul de Interne a declarat că nu poate da declaraţii cu privire la acest subiect, înainte de finalizarea anchetei.

După şase zile de tăcere, Gabriel Oprea a recunoscut: „Noi ne-am continuat drumul”

La o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a poftit pe Gabriel Oprea şi pe Victor Ponta să dea lămuriri, cu privire la tragedia petrecută marţi seară (20 octombrie), vicepremierul a dat o declaraţie de presă neinspirată, luni (26 octombrie).

„Accidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări desfășurate în scop profesional. Detaliile au fost puse la dispozițția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit. N-am știut de ce. N-am știut că e vorba de un accident. Am văzut mașina de poliție oprită și doi polițiști alergând. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo, iar noi ne-am continuat drumul. Abia după ce depășisem locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat”, a spus Gabriel Oprea.

 

 

Loading...

Citește și

 • gabriel oprea declaratii accident politist

  După șase zile de la moartea polițistului Bogdan Gigină, care, în seara zilei de 20 octombrie, îl escorta pe vicepremierul Gabriel Oprea, acesta a făcut primele declarații publice. El a spus că n-a coborât din mașină după accident, deoarece n-a știut ce s-a întâmplat. Iată declarația completă pe care ministrul Gabriel Oprea a făcut-o luni, la ora 11.00!

 • gabriel oprea politist bogdan ginina

  Noi mărturii halucinante au apărut în cazul polițistului care a căzut cu motocicleta în groapă, în timp ce îi deschidea drumul ministrului de interne Gabriel Oprea. Potrivit unor surse din Poliție, motocicletele nu au mai fost reparate de foarte mult timp, iar cei care investesc în piese de schimb sunt chiar polițiștii care le folosesc.

 • Secretarul general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor care l-a apărat pe Gabriel Oprea în cazul poliţistului mort Bogdan Gigină (28 de ani) a fost filmat în timp ce se distra la o petrecere a UNPR, partidul condus de vicepremier.

 • demisia, oprea, protest, politist, motocicleta

  Se strânge ”laţul” în jurul ministrului de interne Gabriel Oprea. Tăcerea lui suspectă, chiar şi la cinci zile de la moartea poliţistului din coloana oficială a vicepremierului, i-a revoltat pe români, care au ieşit în stradă. În plus, şi preşedintele Klaus Iohannis a fost duminică (25 octombrie) foarte tranşant: ”Îl poftesc să dea lămuriri”.

 • gabriel oprea

  Un întreg val de critici a apărut pe reţelele de socializare la adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea, după ce poliţistul aflat în faţa "coloanei oficiale", Bogdan Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră şi-a pierdut viaţa în misiune.

 • alexandra dobre

  Un polițist pe motocicletă, care deschidea drumul pentru coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a murit marți, 20 octombrie, într-un accident pe strada Știrbei Vodă din București. În urmă au rămas o soție însărcinată cu primul lor copii, un ministru tăcut ca peștele și multe întrebări. Singura voce care s-a făcut auzită din anturajul lui Oprea a fost cea a Alexandrei Dobre, sexy-consiliera ministrului, cu un atac murdar la adresa lui Lucian Mîndruță.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1