Gabriel Oprea: „N-am știut că e vorba de un accident”

Ultima actualizare:

    Oprea a făcut primele declarații referitoare la accidentul în care a murit un polițist
Oprea a făcut primele declarații referitoare la accidentul în care a murit un polițist

După șase zile de la moartea polițistului Bogdan Gigină, care, în seara zilei de 20 octombrie, îl escorta pe vicepremierul Gabriel Oprea, acesta a făcut primele declarații publice. El a spus că n-a coborât din mașină după accident, deoarece n-a știut ce s-a întâmplat. Iată declarația completă pe care ministrul Gabriel Oprea a făcut-o luni, la ora 11.00!

„În seara zilei de 20 octombrie, s-a petrecut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune și nimic din ceea ce spunem sau facem nu poate mângâia o familie care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, știu că nu exista cuvinte care să cuprindă această dramă. Din respect pentru familia polițistului, am ales să nu fac declarații înainte de înmormântare. S-a deschis o anchetă penală, astfel că, ulterior acesteia, nu puteam oferi public alte informații. Am ales să fiu alături de familia Gigină, să prezint personal condoleanțe familiei. Am ales să mă asigur că familia polițistului Bogdan Gigină știe cât de mult regret pierderea acestuia. Am ales să acord prioritate faptului că MAI și structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului informațiile solicitate. Accidentul s-a petrecut în timpul unei deplasări desfășurate în scop profesional. Detaliile au fost puse la dispozițția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit. N-am știut de ce. N-am știut că e vorba de un accident. Am văzut mașina de poliție oprită și doi polițiști alergând. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo, iar noi ne-am continuat drumul. Abia după ce depășisem locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat. Am solicitat intervenția de urgență a SMURD. SMURD a ajuns la locul accidentului în trei minute și 50 de secunde. Din păcate, colegul nostru n-a putut fi salvat”, a declarat Oprea.

Referitor la informațiile potrivit cărora ministrul de interne nu avea dreptul să aibă la dispoziție o coloană oficială, nefiind o situație de urgență, Oprea a spus: „Vă asigur că aceste speculații sunt complet nefondate, iar MAI și structurile subordonate acordă sprijin activ pentru desfășurarea anchetei”, a încheiat Gabriel Oprea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net