Fără opţionale pe bani, în creşe şi grădiniţe

Ultima actualizare:

    Au fost interzise cursurile plătite de părinți pentru limbi străine, teatru sau dans, din timpul programului, în creșe și grădinițeFOTO: Click!
Au fost interzise cursurile plătite de părinți pentru limbi străine, teatru sau dans, din timpul programului, în creșe și grădinițeFOTO: Click!

Mulți părinți sunt supărați din cauză că Ministerul Educației nu mai permite ca în creșe și grădinițe să se predea discipline opționale pe bani. Uite ce spun oficialii!

Ministerul Educației nu mai permite ca în creșe și grădinițe să predea persoane din afara sistemului din învățământ care țineau ore la discipline opționale. Au fost numeroase cazuri când aceștia nu aveau pregătirea necesară și nu aveau abilități să lucreze cu copii mici.

Ministerul Educației ”a adunat” toate modificările făcute în ultimii 11 de ani în ceea ce privește educația timpurie, adică pentru educația copiilor de la creșe și grădinițe, și a rezultat un nou act normativ.

Ca urmare, au fost interzise cursurile plătite de părinți pentru limbi străine, teatru sau dans, din timpul programului. Repezentanții instituției ne-au declarat că majoritatea celor care predau aceste cursuri nu aveau pregătirea necesară și nu aveau abilități să lucreze cu copii mici. În plus, copiii proveniți din familii cu posibilități financiare modeste nu își permitau aceste ore și rezulta o discriminare.

În acest an școlar, este permisă doar o disciplină opțională plătită, cu condiția ca profesorul să aibă pregătirea necesară și să știe să lucreze cu copii mici.

Noua reglamentare mai impune educatorilor să scoată copiii în aer liber cel puţin o dată pe zi, indiferent de anotimp, astfel încât preşcolarii, expuşi la toţi factorii de mediu, să se călească.

Citește și:

El este jandarmul care a pictat o grădiniță. A vrut să facă un cadou copiilor

Cum aleg grădinița pentru copil? Ghid pentru părinți

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net