”Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură!”. Povestea unui bătrân vindecat de COVID-19

petru-alexe.jpg

Petru Alexei are 92 de ani și a fost vindecat de covid-19 la spitalul din Botoșani
Petru Alexei este unul dintre cei mai vârstnici pacienți vindecați de COVID-19
foto: Captură Digi 24

Petru Alexei, unul dintre cei mai în vârstă pacienți vindecat de coronavirus se simte bine și lucrează în agricultură. Are 92 de ani și este din județul Botoșani. El spune că nu l-a răpus boala deoarece a fost ”respins” de Dumnezeu care l-a trimis ”tot jos la agricultură”.

Fostul militar de carieră Petru Alexei (92 de ani) a fost printre primele cazuri confirmate în județul Botoșani, la sfârșitul lunii martie, și bănuiește că a luat virusul de la soția sa, care fusese internată în acea perioadă la Suceava pentru o problemă de sănătate, scrie Digi 24.

”Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură!”. Povestea unui bătrân vindecat de COVID-19

Bărbatul a stat o lună în spital și spune că cel mai greu i-a fost să își sărbătorească ziua de naștere și Paștele fără să aibă familia alături.

"La mine era indiferent. Zic: eu de acum mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, cum se zice. De acum, ce o vrea Dumnezeu, m-a lua, m-a lua, m-a lăsa, m-a lăsa!  Și văd ca Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot jos la agricultură. Du-te tu acolo jos, că este de lucru!", a povstit Petru Alexei.

Obișnuit cu o viață activă, a lucrat în grădină până în ziua în care simptomele l-au făcut să își dea seama că trebuie să meargă de urgență la spital. El spune că mai întâi a început să îl doare capul, apoi să tremure, apoi au început frisoanele. Atunci a rugat-o pe soție să sune la urgențe. Maria Alexei (84 de ani) fusese internată la Suceava, pentru altă afecțiune însă se pare că adusese virusul acasă. Astfel, cei doi soți împreună cu fiica acestora au fost internați la Botoșani pentru a fi tratați de Covid-19. Pentru bărbat, două săptămâni au fost critice, însă până s-au negativate testele a durat o lună.

Petru Alexei este cel mai vârstnic pacient din Botoșani care s-a vindecat de infecția cu noul tip de coronavirus. Județul este acum pe locul 4 la nivel național la numărul de îmbolnăviri cu 739 de persoane infectate.

Citește și: 

”Are un ADN supraomenesc!” O femeie de 101 ani, din SUA, s-a vindecat de Covid-19, după ce a învins gripa spaniolă și cancerul

O infirmieră din Bacău a murit de COVID la Iași, chiar în ziua în care familia i-a găsit un donator de plasmă

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1