”Are un ADN supraomenesc!” O femeie de 101 ani, din SUA, s-a vindecat de Covid-19, după ce a învins gripa spaniolă și cancerul

angelina-friedman.jpg

Angelina Friedman
Angelina Friedman are 101 ani și este plină de viață
foto: CNN

Pare o bătrânică fragilă și vulnerabilă în fața bolilor. Însă aparențele înșeală. Angelina Friedman are 101 ani și a reușit, până acum, să învingă cele mai grave boli ale planetei. S-a vindecat miraculos de Covid-19, cancer și gripa spaniolă. Familia ei crede că ”are un ADN supraomenesc” și că nimic nu o va putea răpune.

Angelina Friedman (101 ani) locuieşte într-un cămin de bătrâni din nordul statului New York. Astfel de centre au fost puternic afectate de pandemie, iar ea nu a făcut excepție. A fost diagnosticată cu Covid-19 în luna martie, dar a reuşit să învingă boala, la fel cum a făcut cu gripa spaniolă în secolul trecut şi cu un cancer, a informat marţi cotidianul New York Post, citat de Hotnews.ro.

O femeie de 101 ani, din SUA, s-a vindecat de Covid-19, după ce a învins gripa spaniolă și cancerul

Potrivit familiei sale, bătrâna a supravieţuit deoarece are "un ADN supraomenesc".
"Mama mea este o supravieţuitoare", a spus fiica ei, Joanne Merola, care a amintit că Angelina a supravieţuit "unor avorturi, hemoragii interne şi cancerului".
Angelina Friedman este fiică de imigranţi italieni. S-a născut în 1918 la bordul unei nave ce se îndrepta spre Statele Unite, într-un moment în care gripa spaniolă făcea ravagii, la fel cum se întâmplă în prezent cu noul coronavirus, dar a scăpat teafără. Mama ei a murit la naştere, iar ea şi cei doi fraţi ai ei au rămas în grija tatălui, în cartierul Brooklyn.
Angelina a fost căsătorită, iar un moment dat atât ea cât şi soţul ei au fost diagnosticaţi cu cancer. "Ea a supravieţuit, el nu", a povestit fiica ei.

A fost testată din întâmplare

Pe 21 martie, bătrâna a fost dusă la spital pentru o procedură medicală de rutină, însă atunci când medicii i-au făcut testul pentru noul coronavirus, rezultatul a ieşit pozitiv. După o săptămână petrecută în spital, a fost retrimisă la căminul de bătrâni, unde a stat în izolare până în data de 20 aprilie, când testul a fost repetat, iar rezultatul a fost negativ.
Primul lucru pe care l-a cerut Angelina Friedman după aceea au fost fire pentru împletit, a spus fiica ei, care în tot acest timp nu şi-a putut vizita mama. Însă ea i-a trimis mesaje de încurajare mamei sale: "Mergi înainte mamă, vei supravieţui nouă tuturor".

În întreaga lume, căminele pentru îngrijirea bătrânilor sunt cele mai afectate de coronavirus. Oamenii sunt vulnerabili pentru că au vîrste înaintate și mulți dintre ei au comorbidități.

Citește și:

Situație dramatică la un cămin de bătrâni din Galați. Angajații au demisionat, mai e mâncare doar pentru 3 zile

Pensionari de lux în azilul de 2.000 de euro pe lună. Vedeta locului e Agatha Bart, care la 100 de ani are o minte brici

Loading...

Citește și

  • irinel si ion columbeanu

    Irinel Columbeanu a împlinit vineri, 27 mai, 59 de ani, zi în care a și mărturisit public că și-a dus tatăl la azilul de bătrâni de la Ghermănești, în apropiere de Snagov, acolo bătrânul de 92 de ani stă de aproximativ o lună.

  • Florin Toma, polițistul de la secția 11 ppoliție din București

    "Dumnezeul nostru! Pentru ce ne-ai părăsit?" Aşa strigau bătrânii imobilizați la pat din azilul cuprins de flăcări. Singura lor şansă era să strige după ajutor. Era aproape 6.00 dimineaţa, iar oraşul abia se trezea la viaţă. Florin a ajuns acolo în 3 minute de la alerta primită prin 112. Şi, fără să țină seama că-și pune viața în pericol, a intrat în clădirea în flăcări.