Doi români, liderii celei mai mari grupări care a fraudat statul german încasând ilegal subvenții Covid

Ultima actualizare:

    Polițiștii germani au efectuat 39 de percheziții în cel mai mare caz de fraudă cu subvenții CovidFoto: blacknews.ro
Polițiștii germani au efectuat 39 de percheziții în cel mai mare caz de fraudă cu subvenții CovidFoto: blacknews.ro

Românii fac bani frumoși și în Germania cu afaceri ilegale cu ajutoarele acordate de stat pentru cei afectați economic de pandemie. Poliția germană a destructurat cea mai importantă grupare care întocmea acte false pentru ajutoare Covid, iar capii ei sunt doi români.

Încep să apară și în Germania profitorii ajutoarelor acordate de stat pentru atenuarea efectelor economice ale pandemiei. Recent, poliția germană a destructurat cea mai importantă grupare, cu 44 de suspecți. Potrivit rtl.de, doi români sunt considerați capii grupării și principalii suspecți într-un dosar de fraudă cu ajutoare pentru coronavirus în Germania.

Românii au întocmit acte false pentru a primi 800.000 de euro

Cei doi români au fost reținuți miercuri și au 35 respectiv 40 de ani și se ocupau de falsificarea actelor și găseau clienții. Cei doi ar fi întocmit acte prin care, în numele a zeci de persoane ar fi solicitat ilegal statului german 800.000 de euro, din care 387.000 au fost încasați deja. Siteul stiridiaspora.ro, scrie că parchetul din Köln se ocupă de anchetă și a efectuat percheziții la 44 de suspecți în toată zona Renania. La perchezițiile din ancheta pentru suspiciuni de fraudă cu subvenții Covid au participat peste 180 de ofițeri de poliție. Polițiștii au descins în mai multe localități fiind căutate persoane în Koln, Rhein-Erft-Kreis, Euskirchen, Aachen, Erftstadt, Kerpen, Bergheim, Brühl, Elsdorf, Weilerswist, Hellenthal, Euskirchen. Potrivit anchetei, cei 44 de suspecți sunt cetățeni români și germani, cu vârsta cuprinsă între 21 și 71 de ani. Ei sunt acuzați că au depus aproximativ 90 de cereri de ajutor de urgență la guvernul districtului Koln în perioada martie - mai 2020 și că au falsificat pierderile din activități independente ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Citiți și

Zeci de români prinși cu teste Covid false, în două autocare la granița dintre Spania și Franța

99 de persoane, printre care și cântăreți, acuzate că au cerut și au primit ajutor de la stat în pandemie, cu acte false

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net