Documentele din valiză au scos la iveală o proprietate! Localnicii o numesc «vila lui Dragnea»

liviu-dragnea-vila-rise-project.jpg

Jurnaliștii Adevărul au descoperit imobilul ale cărui schițe se aflau în valiza intrată în posesia celor de la Rise Project. Localnicii o numesc „casa lui Dragnea”
Foto: Arhivă Click

După ce jurnaliștii de la Rise Project au intrat în posesia unei valize pline cu documente din contabilitatea societăţii Tel Drum, cu care se presupune că liderul PSD Liviu Dragnea are legături strânse, a fost descoperit un imobil în Constanța, ale cărui planuri de construcție se aflau printre documentele mai sus mențioate. Întrebați, vecinii recunosc construcția ca fiind „vila lui Dragnea”.

Jurnaliștii de la Adevărul au găsit reședința de vacanță care apărea printre hârtiile găsite în valiza ce a intrat în posesia jurnaliștilor de la Rise Project. Documentele conțineau și planurile unei vile, construită la malul mării, în Constanța. Imobilul care a fost descoperit corespunde şi în realitate schiţelor cadastrale, potrivit adevărul.ro.

Costurile vilei ar fi fost suportate de Tel Drum

Conform dezvăluirilor făcute de echipa de jurnaliști de la Rise Project, în valiza ce conținea documente importante ale companiei Tel Drum a fost găsită și o mapă roșie în care se aflau 5 coli A3, unde era schițat „un proiect faraonic, mai înalt cu două mansarde decât palatul existent al socialistului-şef. Sunt cinci niveluri, casa liftului, iar releveele adună împreună 1.015 metri pătraţi utili”.  Construcţia se bucură de un spațiu considerabil, având 13 camere, 12 băi, 4 bucătării, chiar şi o cameră de 11,6 metri pătraţi rezervată majordomulu etc., iar plata întregului proiect ar fi fost suportată de Tel Drum.

vila-dragnea-valiza-planuri.jpg

Vila ale cărei planuri de construcție au fost găsite în valiza intrată în posesia celor de la Rise Project
FOTO: Călin Gavrilaş/ Adevărul

Unde este situată construcția și cât a costat

Conform sursei anterior menționate, vila a fost construită la numai 200 de metri de plaja din zona Mamaia Nord, înălțându-se pe patru nivele, la ultimul dintre ele aflându-se o terasă cu o priveliște spre Marea Neagră. Din punct de vedere administrativ, construcția se află pe teritoriul oraşului Năvodari, însă locația este cunoscută tot sub numele de „Mamaia Nord”. Zona este una rezidenţială și se bucură de drumuri asfaltate și de multe vile ce au „răsărit” în decursul ultimilor ani.  

SC Teldrum SA, SC Imob Lux Construct şi SC Specialist Consulting au fost cei care au modernizat și șoseaua Mamaia-Năvodari, alături de alți parteneri, firma câștigând licitaţia pentru lărgirea bulevardului. Valoarea proiectului s-a ridicat la 57.749.380 de lei, fondurile provenind de la Uniunea Europeană, prin Ministerul Dezvoltării. Potrivit celor de la Rise Project, „163.850 de lei s-au dus numai pe termoizolare terase, casa liftului, nişte finisaje la etajul 4, faţadă, instalaţie electrică şi balustrade metalice. 8.976 euro pentru geamuri şi rulouri exterioare”. 

planuri-parter-vila.jpg

Planurile parterului vilei
Foto: Rise Project

„Vila lui Dragnea”

Localnicii, care nu cunosc firmele prin care a fost plătită și executată construcția, o numesc pur și simplu „vila lui Dragnea”, semn că președintele PSD este cunoscut în zonă ca proprietarul imobilului, deși în acte nu apare nicăieri numele său. Mai mult decât atât, se pare că unul dintre apartamentele din cadrul vilei a fost scos spre inchiriere în decursul în ultimul sezon estival. Pe site-ul turistinfo.ro, apartamentul este descris ca având capacitatea de a găzdui „4 adulţi şi 1 copil, într-un spaţiu de cazare”. Ca facilităţi, apartamentul are o bucătărie, baie, aer condiţionat, balcon şi altele. În prezent însă, la numărul de contact al anunţului nu mai răspunde nimeni.

 

 

 

Loading...

Citește și