Dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan amânată pentru că demnitarului i s-a făcut rău

Ultima actualizare:

    Ion Ștefan ministrul Dezvoltării este acuzat de PSD că se laudă cu succesele PSD
Ion Ștefan ministrul Dezvoltării este acuzat de PSD că se laudă cu succesele PSD

Deputaţii ar fi trebuit să dezbată marţi moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan poreclit de PSD”Grindă”. Acesta a anunțat că îi este rău iar procedura a fost schimbată. A fost citită moţiunea iar prezentarea punctului de vedere de către ministru şi declaraţiile reprezentanţilor grupurilor parlamentare au fost amânate

În moţiunea depusă împotriva ministrului Dezvoltării şi intitulată ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”, PSD afirmă că, ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”, se arată în moțiune potrivit news.ro. Social-democraţii îl acuză pe ministrul Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.”Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”, susţine PSD în moțiune conform news.ro. După ce a fost citit textul moțiunii și după consultarea liderilor de grup, preşedintele de şedinţă Florin Iordache a anunţat amânarea dezbaterii pentru o dată ce urmează să fie stabilită. La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 101 din cei 329 de deputaţi.

Moțiunea este a cincea împotriva unui ministru al Cabinetului Orban

Până acum,în actuala sesiune parlamentară, au fost adoptate patru moţiuni simple împotriva miniştrilor de la Finanțe, Florin Cîţu, Agricultură, Adrian Oros, Educație, Monica Cristina Anisie şi de Interne, Marcel Vela. Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Citiți și

Cine sunt miniştrii de pe lista lui Orban

Ultima zi de audieri pentru miniştrii Guvernului Orban 2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net