Ultima zi de audieri pentru miniştrii Guvernului Orban 2

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orban a declarat că nu contează ce spun parlamentarii despre miniștri cabinetului său
Premierul Ludovic Orban a declarat că nu contează ce spun parlamentarii despre miniștri cabinetului său

Miercuri se încheie audierile miniștrilor din Guvernul Orban 2. Demnitarii sunt aceiași din Guvernul Orban 1. Premierul demis şi desemnat Ludovic Orban a afirmat că nu este interesat de avize, întrucât nu acceptă evaluarea parlamentarilor PSD. Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat în 24 februarie.

Ultimele audieri ale miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II au loc, miercuri, urmând să apară în faţa comisiilor parlamentare Adrian Oros, Victor Costache, Marcel Boloş, Violeta Alexandru şi Lucian Bode.  Adrian Oros, propus pentru Ministerul Agriculturii, a fost programat la ora 9.00, iar Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătăţii, a apărut în faţa parlamentarilor de la ora 10.00. Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene, a fost audiat de la ora 12.00, iar de la ora 13.00 a fost audiată Violeta Alexandru, propusă la Miniserul Muncii. La această oră este audiat ultimul ministru din cabinetul Orban 2, Lucian Bode, propus pentru Ministerul Transporturilor.

Audierea lui Victor Costache a înșelat așteptările

Audierea lui Vicotr Costache era așteptată să genereze un mare scandal în urma Ordonanței de Urgență pentru liberalizarea programelor naţionale de sănătate, criticată aproape zilnic de către PSD, dar şi de alte partide.”După 3 luni de mandat, a venit vremea unor răspunsuri şi a unor întrebări sau îngrijorări legitime legate de activitatea ministrului Sănătăţii, Costache”, avertiza războinic marţi seară, pe Facebook, deputatul USR Emanuel Ungureanu. La fața locului însă, surpriză: singurul care l-a atacat pe Costache a fost un parlametar care nici măcar nu era membru al Comisiei de Sănătate, senatorul Șerban Nicolae. Acesta a venit la audieri în locul colegului său, Florian Dorel Bodog.”Cred că nu sunteți un bun manager și ar trebui să vă dați demsia”, i s-a adresat Nicolae ministrului. Acesta i-a răspuns sec:”Este părerea dvs și o să încerc să vă dpvedesc că vă înșelați”.

Doar trei miniștri au primit aviz favorabil

Luni şi marţi au fost audiaţi majoritatea miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban II. Potrivit news.ro, premierul demis şi desemnat Ludovic Orban a afirmat că nu este interesat de avize, întrucât nu acceptă evaluarea parlamentarilor PSD. Orban a precizat, marţi seară, că a fost mulţumit de prestaţia candidaţilor care au dovedit că au soluţii pentru problemele ridicate. În prima zi a fost avizat pozitiv Nicolae Ciucă, pentru Ministerul Apărării, iar în cea de-a doua zi a audierilor au fost avizaţi pozitiv Bogdan Aurescu, pentru Ministerul Afacerilor Externe, şi Virgil Popescu, pentru Ministerul Economiei.

Citiți și

Guvernul Orban 2 va fi prezentat luni Parlamentului

Guvernul Orban 2. Premierul a depus în Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net