De ce s-a spânzurat Mihai Ţibu. Misterul sinuciderii omului de afaceri din Iași

om_de_afaceri_iesean.jpg

Mihai Țibu urma să împlinească la finele acestei luni 50 de ani
Mihai Țibu urma să împlinească la finele acestei luni 50 de ani, dar s-a spânzurat pe 10 septembrie
FOTO: adevarul.ro

Omul de afaceri Mihai Ţibu (50 de ani), patronul Casei de Vinuri Ţibu de la Iaşi, s-a spânzurat într-o anexă a vilei sale. El a lăsat un bilet de adio în care şi-a cerut scuze de la apropiaţi pentru gestul extrem. În ultima perioadă, afaceristul a primit mai multe lovituri de ordin financiar, familial sau chiar penal, scrie adevarul.ro.

Mihai Țibu urma să împlinească la finele acestei luni 50 de ani şi, în ultimii ani, a fost protagonistul mai multor procese civile, dar şi penale, scrie adevarul.ro.

De ce s-a spânzurat Mihai Ţibu

O pedeapsă de închisoare cu amânarea pedepsei a fost primită de afacerist pe 20 mai 2019, când Curtea de Apel Iaşi l-a găsit vinovat pe bărbat de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Un an de închisoare cu amânarea pedepsei a primit Mihai Ţibu atunci, el recunoscând în faţa judecătorilor fapta.

Potrivit motivării sentinţei, Ţibu a comis fapta pe 9 martie 2017, atunci când, aproape de ora 3, a lovit cu maşina sa, un Volkswagen Passat, o ambulanţă privată ce circula pe şoseaua Bucium.

Misterul sinuciderii omului de afaceri din Iași

”Organele de poliţie au procedat la testarea alcoolscopică a ambilor conducători auto, unul în prezenţa celuilalt, testul efectuat la ora 3:16 asupra inculpatului Ţibu Mihai indicând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat“, se arată în motivarea sentinţei. Afaceristul a spus în timpul procesului că a consumat alcool alături de soţie şi prieteni, la un restaurant în care a sărbătorit Ziua Femeii. Inculpatul a menţionat că a consumat la petrecerea la care a ajuns în jurul orei 22 o circa 700 ml vin alb sec soiul Aligote, consumul de alcool fiind situat în intervalul orar 00:30 - 02:00“, se mai arată în sentinţă.

Omul de afaceri a fost dat în judecată şi de un executor judecătoresc, în numele unei firme, care a cerut instanţei, şi a şi obţinut, dreptul de a intra în sediul firmei lui Ţibu, dar şi în vila acestuia, pentru recuperarea unei datorii aferente unui bilet la ordin emis în 2018 şi neachitat, scrie adevarul.ro.

În trecut, Mihai Ţibu a mai fost dat în judecată şi de o persoană fizică, pentru că nu a plătit un împrumut de 3.000 de lei.

Mihai Ţibu era asociat unic al firmei de vinuri, care a terminat anul fiscal precedent pe pierdere.

Citește și:

O femeie și amantul ei și-au făcut selfie înainte să se sinucidă și au postat-o pe Facebook!

7 sinucideri în masă şocante. Poveştile sunt incredibile

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1