7 sinucideri în masă şocante. Poveştile sunt incredibile

Ultima actualizare:

    909 membrii ai sectei Tempului Poporului au băut cianură pentru a scăpa de fascismFoto: weirdlyodd.com
909 membrii ai sectei Tempului Poporului au băut cianură pentru a scăpa de fascismFoto: weirdlyodd.com

De-a lungul istoriei au existat cazuri complet şocante de sinucideri în masă. Grupuri de sute de oameni au decis să îşi pună capăt zilelor, fie de teama unor invazii inamice, fie din loialitate faţă de un lider sau de o sectă. Iată şapte astfel de poveşti incredibile de sinucideri în masă.

1. Membrii sectei Templul Poporului s-au sinucis pentru a scăpa de fascism

Incidentul a avut loc în Guyana, America de Sud, în 1978. Secta Tempul Poporului avea o comunitate numită Jonestwon acolo, iar pe 18 noiembrie, pastorul Jim Jones, liderul organizaţiei, a cerut celo 909 membrii să bea un lichid cu concentraţie mare de cianuri. Cu câteva ore înainte, pastorul şi alţi sectanţi au ucis un membru al guvernului american şi câţiva jurnalişti. Jones le-a cerut membrilor congregaţiei să se sinucidă în semn de revoltă, pentru a nu fi convertiţi la fascism şi pentru a demonstra că vor săf refuze capitalismul şi să sprijine socialismul. Un membru al sectei a propus să fugă în Rusia, dar cum acest lucru nu a fost posibil, Jones a pus părinţii să le dea copiilor lichidul cu cianuri şi apoi să îl bea ei, conform historia.ro.

2. Balinezii au vrut se salveze de colonizatorii olandezi 

La 14 septembrie 1906, 1000 de balinezi au participat la un ritual de sinucidere pentru a nu fi înrobiţi de olandezi. Monarhul s-a îmbrăcat în haine tradiţionale albe şi le-a ordonat supuşilor să ardă toate lucrurile de valoare. Apoi ei au pornit înspre invadatori. În faţa lor, oamenii au început să se înjunghie unul pe altul, iar marele preot la ucis pe monarh. Olandezii au privit stupefiaţi întreaga scenă, în timp ce balinezii aruncau cu bijuterii şi bani în direcţia lor. 

3. Locuitorii din oraşul Demmin şi-au luat viaţa pentru a scăpa de violurile ruşilor

Un alt caz şocant de sinucidere în masă a avut loc în primăvara lui 1945, în oraşul german Demmin. Din cauza unei panici generale provocate de crimele şi violurile armatei URSS, aproape 900 de oameni s-au sinucis. Ei au folosit lame sau otravă, iar unii s-au spânzurat sau s-au înecat. Unele mame şi-au ucis mai întâi copiii, iar apoi s-au sinucis. 

4. Femeile teutone s-au sinucis pentru a nu fi sclave romane

În sudul Franţei, la 102 a.Hr., a avut loc bătălia de la Aquae Sextiae. Atunci, regele Teutobod a fost capturat de romani, iar una dintre condiţiile păcii cerea înrobirea a 300 de femei măritate. Ele ar fi cerut să fie duse la templele lui Ceres sau Venus, dar romanii au refuzat. Pentru a scăpa, femeile teutone au decis să se sinucidă prin strangulare. 

5. Membrii sectei Templul Solar au vrut să scape de ipocrizia lumii

Fondată în Geneva, Elveţia, în 1984, de pastorul Joseph de Mambro şi medicul homeopat Luc Jouret, secta Templul Solar susţinea că pământul va suferi schimbări catastrofale la mijlocul anilor 1990. În 1994, peste 50 de membrii ai sectei din Elveţia şi Canada s-au închis în clădiri cărora le-au dat foc. În 1995, alţi 16 membrii îşi luau viaţa. Ei au lăsat scrisori de rămas bun în care spuneau că au vrut să scape de opreasiunea şi ipocrizia lumii contemporane. 

6. Membrii sectei Heaven's Gate s-a sinucis pentru a se salva de extratereştrii

Fondatoului cultului, Marshall Applewhite, susţinea că e un descendent al lui Iisus şi că extratereştrii vor să distrugă omenirea. Singura cale de salvare ar fi fost un act de suicid în masă. Astfel, sufletele adepţilor ar fi putut să se îmbarce într-o navă spaţială cu care să meargă pe urmele cometei Hale-Boop. Pe 26 martie 1977, în Santa Fe, California, 39 de oameni au fost de acord cu planul lui Applewhite. Înainte de onoruri, unii dintre ei s-au castrat. Apoi s-au otrăvit. Cei care nu s-au sinucis au aranjat cadavrele pe pături şi le-au pus câte o bancnotă de cinci dolari şi bagajele pentru lumea de apoi. 

7. Comunitatea din Souli a vrut să evite înrobirea

În timpul războiului souliot din Epir, Grecia, în decembrie 1903, comunitatea din Souli a început evacuarea, fiind atacaţi de liderului albano-otoman Ali Pasha. Peste 50 de femei şi copii au fost blocaţi în munţii Zalongo de trupele inamice. Ei au refuzat să se predea şi au ales să se arunce de pe stânci. Potrivit legendei, ei au făcut asta dansând şi cântând. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net