Dacă vrei, poți locui în casa istoricului George Bariţiu din Braşov. Uite cât costă

Ultima actualizare:
Casa cu icoană este de vînzare
Casa cu icoană este de vînzare

Cu peste 2 milioane de lei te poți simți istoric. Atât costă casa în care a locuit timp de 11 ani George Barițiu din Brașov. Imobilul, aflat pe lista monumentelor istorice de importanță locală, este acum în proprietatea Băncii Naționale, iar municipalitatea nu este interesată să o cumpere.

Dacă o vezi din stradă, nu ai crede că acolo a locuit un mare istoric al României, potrivit bzb.ro. Clădirea, vopsită în galben, este situată pe strada Republicii nr. 43 din Brașov. Intrarea se face pe o poartă mare, roșie, mâzgălită de cine știe ce ”artist” dornic de afirmare. La parter, într-o încăpere se află un magazin de genți. Etajul pare în stare bună, însă, cel mai probabil, clădirea va trebui renovată.

Casa lui George Barițiu (a locuit aici în perioada1866-1877) din Brașov se află acum în proprietatea Băncii Naționale. Casa este pe lista monumentelor istorice de  importanţă locală, astfel că proprietarul a transmis Consiliului Local Braşov o adresă prin care solicita exercitarea dreptului de preemţiune pentru cumpărarea imobilului de către Municipiul Braşov. În ultima şedinţă de plen, Consiliul Local Braşov a aprobat o hotărâre privind neexercitarea acestui drept, astfel că instituţia bancară poate vinde clădirea unei entităţi private. De altfel, o hotărâre de Consiliul Local privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru cumpărarea acestui imobil a fost emisă și în luna martie .Conform listei monumentelor istorice, casa de pe strada Republicii nr. 43 a fost construită în secolul al XIX-lea. Imobilul a fost evaluat la 2,14 milioane de lei.


    Casa cu icoană este de vînzarefoto: bzb.ro
Casa cu icoană este de vînzarefoto: bzb.ro

O altă clădire aflată pe lista monumentelor istorice de importanță locală, ”Casa cu icoană”, se află la vânzare după ce a fost refuzată de Consiliul local din Brașov. Aceasta este situată pe str. Constantin Lacea nr. 32, și a fost evaluată la 170.000 de euro.

Citește și:

După 71 de ani, monumentul dedicat lui IC Brătianu a revenit în Piața Universității

Ridică monumente pentru eroi din pensia lui. ”La 83 de ani, cinstesc patria!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net