Cum faci rapid langoşi cu brânză. Rețeta lui Radu Anton Roman

langosi_cu_brazna.jpg

langosi_cu_brazna
Un aperitiv deosebit de apreciat, langoşi cu brânză se prepară rapid
FOTO: adevarul.ro

Un aperitiv deosebit de apreciat, langoşi cu brânză se prepară rapid. O reţetă gustoasă o găsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.

Cum să faci cel mai gustos langoși cu brânză aflăm de la regretatul O reţetă gustoasă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), scrie adevarul.ro.

Cum faci rapid langoşi cu brânză

Regretatul gastronom Radu Anton Roman recomandă o rețetă bănățeană pentru langoși.

Ingrediente

  • făină 1 cană de lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri de untură şi maia

Mod preparare

Se face un aluat dospit din făină, din:1 cană de lapte, 2 ouă, 2 linguri de untură si maia. Bănăţenii fac o maia tare din drojdie desfăcută în ceva lapte călduţ cu puţin zahăr, frecată cu făină şi pusă la crescut într-o cratiţă cu apă caldă circa o oră.

După ce a crescut destul, aluatul se întinde foaie şi se taie în dreptunghiuri lungi de o palmă de om mare, care se umplu cu tot felul de brânzeturi. Se prăjesc scufundate în untură sau ulei pentru a deveni pufoase.

Cine a fost Radu Anton Roman

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Citește și:

Cum faci dintr-o franzelă banală un aperitiv fabulos

Pâinea pustnicească fără coacere e „regina postului”. Cum se face

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1