Criminalul din Onești, în stare stabilă, păzit de patru poliţişti. Ce le-a spus medicilor

criminal-onesti-gheorghe-morosan.jpg

Gheorghe Moroșan, asasinul din Onești
foto: Facebook

Bărbatul care a sechestrat şi omorât doi muncitori, într-un apartament din Oneşti, este în stare stabilă la spitalul din localitate, fiind detubat, şi este păzit de patru poliţişti. El le-a spus medicilor că este cardiac şi că nu a luat niciodată tratament psihiatric.

Directorul medical al Spitalului Oneşti, Anca Băncescu, afirmă că bărbatul, care a fost operat după ce a fost atins de gloanţele trase de poliţişti, este detubat, stabil şi este păzit de patru poliţişti, doi afară şi doi înăuntru.

Gheorghe Moroșan spune că nu a luat niciun tratament psihiatric

"Mi-a zis că este cardiac, mi-a zis că este în tratament, dar atât. L-am întrebat, mi-a zis că nu a fost în evidenţă la niciun psihiatru, că nu a luat niciun tratament psihiatric. Când a fost adus a fost foarte agitat, a trebuit să îl contenţionăm, după care s-a liniştit. Am încercat să discutăm cu el, am adus şi psihologul unităţii şi, împreună cu noi şi cu colegii de la Poliţie... la un moment dat s-a liniştit. Nu pot să spun dacă a colaborat sau nu (cu psihologul - n.r.), dar s-a liniştit”, a declarat Anca Băncescu, directorul medical al unităţii sanitare din Oneşti.

Medicii recomandă să fie transferat

Aceasta a precizat că bărbatul nu figurează în baza de date a spitalului ca fiind pacient mai vechi al unităţii sanitare. Ea a afirmat că ar fi nevoie de transferul pacientului, în condiţiile în care spitalul din Oneşti, care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, are doar două locuri la terapie intensivă pentru pacienţii non-COVID. Ea a spus că pacientul trebuie "investigat suplimentar” cu mijloace de care unitatea sanitară nu dispune. "Iniţial a părut să fie ok, dar totuşi leziunile au fost multe. Superficiale, dar multe. Practic, după ce s-au extras acele bile de cauciuc, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale. Dar, ţinând că cont că aceste leziuni sunt nişte soluţii de continuitate, cu posibilitate ridicată de a se infecta, posibil ca pe viitorul apropiat sau îndepărtat să aibă complicaţii”, a explicat medicul. Anca Băncescu a precizat că nu are cunoştinţă ca rude ale bărbatului să fi contactat spitalul şi să se intereseze de starea acestuia.

Silviu Iştoan, de 38 de ani, şi Dan Pătatu 55 de ani, sunt cele două victime ale criminalului din Oneşti. Cei doi electricieni au murit după ce au fost înjunghiaţi de Gheorghe Moroşan, care şi-a pierdut apartamentul din Oneşti în favoarea unei firme, acum 12 ani.

Citește și:

Imagini cu impact emoțional. Cum arată apartamentul groazei din Oneşti, în care au fost uciși cei doi muncitori

4 întrebări despre crima dublă de la Oneşti. Cum a putut un om de 68 de ani să imobilizeze doi tineri?

 

Loading...