Crimele din Caracal. Ce a putut să-i spună polițistul de la 112 Alexandrei: «Nu mai ține linia ocupată»

alexandra-macesanu-fata-ucisa-la-caracal_0.jpg

alexandra macesanu
Poliţistul care ar fi trebuit să o ajute i-a spus Alexandrei că ţine linia ocupată
Foto:Arhivă personală

Poliţistul care a preluat apelul la 112 al fetei de 15 ani ucise de Gheorghe Dincă i-a spus acesteia să rămână acolo unde este şi să nu mai ţină linia ocupată, potrivit unor surse citate de Digi24.

Potrivit surselor Digi24, Alexandra a fost timorată de poliţist prin atitudinea lui. Tânăra le-a dat poliţiştilor un detaliu elocvent care reducea aria de la 250 de case la jumătate. Nu le-a comunicat cartierul exact, dar le-a oferit un indiciu important, dezvăluie sursele. Mai mult decât atât, faptul că ea suna şi închidea apelurile către 112 se datora strict din teama de a nu fi surprinsă vorbind la telefon de către cel care i-a curmat zilele. Conform informaţiilor provenite de la anchetatori, Alexandra i-ar fi spus lui Gheorghe Dincă că avea nevoie de un medicament de la farmacie pentru a putea telefona la 112, în lipsa acestuia. 

Poliţistul care a preluat apelul nu a crezut ce se întâmplă, iar relatările fetei disperate l-au lăsat indiferent, în ciuda faptului că Alexandra plângea şi era terifiată de tot ceea ce i se petrecuse. Iată cum a decurs discuţia dintre adolescentă şi cel care ar fi trebuit să îi acorde ajutor

Poliţist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită şi violată. M-a luat...

Poliţist: Unde eşti, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Poliţist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal...

Poliţist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată.

Alexandra: Vine şi mă bate iară. M-a violat!

Opt poliţişti sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie

Opt poliţişti - cinci ofiţeri şi trei agenţi - sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani din judeţul Olt, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri. "În acelaşi timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112", arată MAI, potrivit news.ro.

Citeşte şi

Ultimele cuvinte ale Alexandrei, rostite la 112: «Vine, vine»

Mama Alexandrei, în stare de şoc: «Sperăm că fata e în viaţă»

.  

Loading...
 
 

Citește și

  • alexandra macesanu

    La audierile criminalului de la Caracal, anchetatorii au aflat cum s-a derulat filmul din ziua în care Alexandra Măceşanu a dispărut, fiind luată la ocazie cu maşina de Gheorghe Dincă. Bărbatul de 65 de ani, care şi-a recunoscut crimele, a povestit ce a vorbit în maşină cu fata până să o ducă la el acasă şi să o ucidă.

  • O ţară întreagă este în continuare în stare de şoc după crima oribilă de la Caracal, unde o fată de 15 ani a fost răpită, sechestrată şi măcelărită. Multe întrebări au rămas deocamdată fără răspuns, autorităţile nu pot explica de ce adolescenta, care a sunat de 3 ori la 112, nu a putut fi salvată, s-a lăsat cu demisii la nivel înalt, cu proteste. Presupusul agresor a fost arestat şi nu recunoaşte nimic, iar în tot acest timp, părinţii, distruşi, încă speră la o minune.