Coronavirus la Spitalul Floreasca din București. 7 medici și 23 de asistenți, în izolare la domiciliu

Ultima actualizare:

    Spitalul Floreasca din București
Spitalul Floreasca din București

Situație alarmantă la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. 7 medici și 23 de asistenți medicali și personal auxiliar au fost plasați în izolare la domiciliu după ce au fost în contact cu un pacient infectat cu coronavirus. Acesta venise la spital pentru alte afecțiuni, însă medicii au decis să îl testeze și s-a confirmat că era contaminat.

Este vorba despre un bărbat de 60 de ani care venise, luni seara, la UPU a Spitalului Clinic de Urgență București. Nu nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci venise pentru o altă patologie. Însă, ”în urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș”, a transmis Grupul de Comunicare strategică, într-o informare de presă.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect  cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

 ”În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar. Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții”, se arată în comunicat.

Anchetă epidemiologică

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat marţi pentru Agerpres că a fost făcută o anchetă epidemiologică şi s-a realizat şi o dezinfecţie.

„Ancheta (n.r. - epidemiologică) am făcut-o noi. A făcut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus şi care a venit pentru o altă patologie. S-a ridicat suspiciunea că persoana respectivă are infecţia respectivă. A fost izolat, s-a lucrat testul, a ieşit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul 'Victor Babeş', iar personalul care l-a îngrijit, deşi a purtat echipament de protecţie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toţi cei care erau în UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spaţiile au fost dezinfectate”, a afirmat medicul.

Coronavirus la Spitalul din Suceava

Situația este dramatică la Suceava. 72 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19. Spitalul va fi închis și toți medicii din spital vor fi puși în izolare, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Spitalul va fi dezinfectat în 48 de ore și va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă.

Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, contaminat cu Covid-19

Este alertă de contaminare cu Covid-19 și la Iași. Mai multe cadre medicale de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” au intrat în izolare după ce au intrat în contact cu un pacient adus de la Suceava. Acesta era internat la Gastroenterologie.  Cadrele medicale au intrat în contact cu bolnavul, iar acum sunt suspecte de infectare cu coronavirus.

Gravidă cu coronavirus la MedLife

De infecții nu au scăpat nici medicii unui spital privat din Capitală. O pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa a fost confirmată cu coronavirus. Femeia s-a internat în 13 martie şi a declarat că nu a călătorit în afara ţării şi că nu a interacţionat cu persoane venite din străinătate. Ulterior, femeia a făcut pneumonie, fiind confirmată cu coronavirus, iar unitatea medicală face anchetă epidemiologică.

Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt  diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:  43 Medici (27 medici Suceava), 45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava), 14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava) și o îngritoare.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 576 de persoane infectate, opt decese, 73 de cazuri vindecate

Cornavirus România. Nu mai fac mitraliere, ci echipamente sanitare

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net