Coronavirus România. Spitalul Județean Suceava, închis pentru dezinfecție. 72 de cadre medicale, infectate

spitalul-judetean-suceava.jpg

spitalul judetean suceava
27 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost infectate cu noul coronavirus

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

72 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmate cu coronavirus și au fost internate în secţia de Boli Infecţioase din cadrul unităţii medicale.Alți 1.300 de angajați ai unității spitalicești sunt în izolare. Toți pacienții vor fi transferați către alte spitale pentru a se piate face dezinfecția.

UPDATE.  Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 72. Nu mai putin de 1.300 de angajați ai Spitalului sunt în izolare, conform secretarului de stat în Ministerul Sanatatii, dr. Nelu Tătaru, potrivit Obiectiv de Suceava. Spitalul Județean va fi închis total pentru dezinfecție. După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe. Toți pacienții de la Spitalul Județean Suceava vor fi transferați la spitalele din Rădăuți și Botoșani

 

UPDATE Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, luni, la Digi 24, că angajaţii Spitalului Judeţean Suceava intră în carantină, iar unitatea va fi dezinfectată în următoarele 48 de ore. Tătaru a spus că spitalul sucevean va fi transformat în spital pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Surse medicale afirmă că, între timp, alţi 25 de angajaţi ai Spitalului din Suceava ar fi fost infectaţi cu coronavirus, astfel că numărul total al cazurilor înregistrate în această unitate medicală a ajuns la 52. Dintre noile cazuri confirmate, cele mai multe sunt de la secţia de Cardiologie, unde şapte angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19.

Știrea inițială

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Suceava, printre cele 27 de cadre medicale infectate se numără şi persoane din conducerea spitalului sucevean. Şefii spitalului judeţean afirmă că au fost achiziţionate cu mare greutate echipamentele medicale necesare.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijenţă din partea noastră, am făcut tot ce am putut şi am achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-am găsit pe piaţă. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate”, se arată într-un comunicat al Comitetului Director al Spitalului Judeţean Suceava.

O femeie de 72 de ani a murit la Suceava din cauza coronavirusului

O femeie de 72 de ani internată la Spitalul Judeţean Suceava a decedat, luni, din cauza coronavirusului. Femeia nu a călătorit în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID 19.

Citește și:

Coronavirus România. Cel mai mare număr de cazuri noi anunțat într-o zi: 143! În total, 576 de persoane infectate

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 576 de persoane infectate, cinci decese, 73 de cazuri vindecate

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5