Cine este Oana Florea, propusă ministru pentru Fonduri Europene

deputat_oana_florea.jpg

Deputatul Oana Florea este propusă de PSD pentru conducerea Ministerului Fondurilor Europene
Deputatul Oana Florea (43 de ani) este propusă de PSD pentru conducerea Ministerului Fondurilor Europene
FOTO: adevarul.ro

Deputatul Oana Florea este propusă de PSD pentru conducerea Ministerului Fondurilor Europene. Ea o va înlocui pe Rovana Plumb care candidează din nou la europarlamentare.

În buletin se numește Oana-Consuela Florea și are 43 de ani. PSD a propus-o pentru fotoliul Ministerului Fondurilor Europene.

Cine este Oana Florea

  • Potrivit cv-ului depus la Camera Deputaților. Oana-Consuela Florea a ocupat funcția de director executiv al Fundației FACIAS, din 2009 până în 2014.
  • Anterior, a fost director la S.C. Mister Net S.R.L., Bucureşti (2005-2009), profesor de limba engleză la Heorum Kindergarten and Eastern Institute (Coreea de Sud, 2002-2003), consilier la Camera Deputaţilor (2001) și consilier juridic la Direcţia pentru protecţia copilului, Bucureşti (1998-2001).
  • În perioada 2014-2016, a fost asistent parlamentar acreditat la Parlamentul European, Bruxelles.
  • Este membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra Serviciului Român de Informaţii, vicepreședinte la Comisia Juridică.
  • A obținut în 1997 o licenţă în Drept cu specializare în Drept şi relaţii internaţionale la Universitatea "Nicolae Titulescu" și un titlu de master în drept internațional și drept european la aceeași Universitate.
  • Anul trecut, a urmat un „Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională „Securitate şi bună guvernare” la Colegiul Naţional de Apărare / Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.
  • A criticat deschis desemnarea Laurei Codruța Kovesi drept candidat al Parlamentului European pentru șefia Parlamentului European, considerând că este vorba despre „o jignire la adresa” României.

Oana Florea, averea

Deputatul Oana Florea spune că nu are casă, nici terenuri. Are însă trei mașini: Mercedes A Klasse, VW Tiguan, Ford Ecosport. Declară că nu are bijuterii și nici ceasuri scmpe, în bănci are 30.000 de lei și datorează băncilor aproape 32.000 de euro.

Sursa: hotnews.ro, cdep.ro

Citește și despre Eugen Nicolicea

Citește și despre Răzvan Cuc

Loading...

Citește și