Cine este Eugen Nicolicea, propus ministru de justiție. Ce avere are

Ultima actualizare:

    Deputatul PSD Eugen Nicolicea este propus pentru funcția de ministru al justitieiFOTO: adevarul.ro
Deputatul PSD Eugen Nicolicea este propus pentru funcția de ministru al justitieiFOTO: adevarul.ro

Lui Tudorel Toader i-a fost retrasă susținea PSD, iar pe fotoliul pe care acesta îl va lăsa vacant se va așeza Eugen Nicolicea, deputat PSD. Îl știți de la televizor și din intervențiile sale mai puțin elegante din Parlament. Uite cine este Eugen Nicolicea!

Unde și când a terminat Facultatea de Drept deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor? În prezentarea sa de pe pagina oficială a Camerei Deputaților, nu apar aceste informații, iar demersurile jurnaliștilor de la ziarul ”Adevărul” nu au avut sorți de izbândă.

Eugen Nicolicea (62 de ani) este deputat din anul 1992. Biografia sa oficială de pe site-ul Camerei Deputaţilor arată că este absolvent a două facultăţi: Electronica şi Dreptul. La nici una dintre acestea nu se spune unde a absolvit şi în ce an.

Aflăm că după terminarea Facultății de Electronică Eugen Nicolicea a fost inginer în Șantierul Naval Drobeta - Turnu Severin (1982-1983), după care a lucrat ca șef de laborator la IIRUC București (1983-1990).

În 1990, Eugen Nicolicea a fost viceprimar la Primăria Drobeta-Turnu Severin, iar din 1992 a fost deputat, iar acum se află la al șaptelea mandat de deputat din partea PSD.

Eugen Nicolicea, repetent la Automatizări?

Ziarul ”Adevărul” a lansat un apel pe Facebook  și  a primit de la internauți informaţii privitoare la trecutul profesional al lui Eugen Nicolicea.

”Am aflat astfel că deputatul PSD a intrat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara în anul 1976. Un fost coleg de-al său ne-a mărturisit că «undeva prin anul II sau III a rămas repetent». Tot nu reuşea să treacă un examen şi atunci s-a transferat de la Automatizări şi Calculatoare la Electronică, unde a şi terminat, în anul 1982”, scrie adevarul.ro. Eugen Nicolicea a primit repartiţie la Şantierul Naval din Drobeta-Turnu Severin, localitatea sa de baştină.

Eugen Nicolicea, a făcut Dreptul, de la distanță

A doua facultate urmată de Eugen Nicolicea a fost Dreptul, cea despre care nu doreşte să ofere nici un fel de relaţii. Un fost profesor contactat de Adevărul a mărturisit marele secret: a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de Învăţământ la Distanţă (ID).

Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universităţii Spiru Haret ne-a spus că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur, scrie adevarul.ro.

”În acelaşi timp, făcea aceeaşi facultate şi nevasta şi fiica lui”, susţine profesorul. Un document obţinut de Adevărul de la o sursă anonimă confirmă spusele profesorului. ”Astfel, deţinem un document centralizator emis de Universitatea Spiru Haret, conţinând rezultatele obţinute de studenţii la Drept, Anul III, forma Învăţământ la Distanţă, în sesiunea de examene din iarna anului 2008. Din cei 5.333 de studenţi din toată ţara înscrişi în listă, Eugen Nicolicea figurează la poziţia 2066. Avea atunci 52 de ani. A obţinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept internaţional public, nota 9 la Drept internaţional privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societăţilor, nota 10 la Limba engleză şi tot 10 la Relaţii individuale de muncă”, scrie adevărul.ro.

Eugen Nicolicea, averea

Viitorul ministru de justiție, Eugen Nicolicea, scrie în declarația de avere că are un teren de 417, 77 m2 în București, o garsonieră, un apartament și o vilă în București, trei mașini (Audi TT, Chrysler C 300, Toyota Rav 4) și o barcă cu motor (Fiberline M2446).

De asemenea, Eugen Nicolicea declară că are în  conturi: 20868 de dolari, aproape 25.000 de euro și 425.000 de lei.

Citește și despre Rovana Plumb

Citește și despre Viorica Dăncilă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net