Cine este Horia Constantinescu, șeful ANPC, care a avut tupeul să închidă restaurante celebre din Capitală

Ultima actualizare:

    Horia Constatinescu este șeful ANPC din 8 august 2019
Horia Constatinescu este șeful ANPC din 8 august 2019

Horia Constantinescu conduce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) de două luni, timp în care a intrat în cei mai mari comercianți. A avut tupeul să închidă celebrele restaurante pentru mici, din Capitală, ”La Cocoșatu și ”La Gil”, dar a făcut publice și neregulile găsite la giganții KFC, McDonald's și Selgros. Iată cine este Horia Constantinescu!

Horia Constantinescu (45 de ani) a fost numit pe 8 august președintele ANPC, la propunerea premierului Viorica Dăncilă.

Acesta a devenit celebru după ce, în calitate de șef al OPC Constanța, a închis restaurante celebre din oraș și stațiunea Mamaia, a sancționat McDonald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș.

Acum, că este șeful suprem, a pus ochii și pe comercianții din București. Astfel că localuri care nu au fost niciodată deranjate de inspectorii ANPC au ajuns să fie închise temporar.

Pe 10 octombrie, Horia Constantinescu a închis ”La Cocoșatu” și ”La Gil”

Pe 10 octombrie, restaurantelor ”La Cocoșatu și ”La Gil” le-au fost trase obloanele, după ce s-au descoperit condiții igenico sanitare necorespunzătoare, produse expirate și neconforme și faptul că nu erau respectate condițiile de temperatură.

În plus, cei de la Gil au fost acuzați de practici comerciale înșelătoare. O parte din marfă a fost atunci confiscată și au fost date amenzi de câte 55.000 de lei, respectiv 20.000 de lei.

Utima bombă dezvăluită acum două zile de Horia Constantinescu, într-o conferință de presă, este că la KFC, unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurant de tip fast-food din lume, s-a vândut băutură răcoritoare plină de bacterii periculoase, de tipul clostridium perfingens și enterococci intestinali. Acestea se aflau în aparatul de gheață.

În plus, băuturile erau diluate și preparate fără autorizație. Și la McDonald's au depistat acest lucru și că răcoritoarele erau făcute cu apă de la robinet.

La Selgros, peștele era congelat greșit, la temperaturi cuprinse între între minus 18 și minus 20 de grade, în loc de minus 25- minus 40 de grade.  

  • Potrivit info-sud-est.ro, s-a născut pe strada Gogol, în casa în care, 30 de ani mai târziu, avea să se mute Traian Băsescu. A fost un copil rebel, un bătăuș cu accese de furie în fața nedreptăților și a umilințelor. Era în clasa a IV-a când a avut prima dată nota scăzută la purtare, a schimbat trei școli generale, iar în clasa a XI-a a fost lăsat repetent la purtare, la Sfântul Sava, unde a avut-o profesoară pe Monica Tatoiu;
  • Horia a povestit că părinții săi au divorțat când el era copil, a fost sărac și că a purtat haine ”de căpătat”. După Revoluție a început ”să se descurce”, a făcut primii bani din bișniță și camătă și i-a promis mamei lui că nu vor mai fi săraci niciodată. S-a ținut de cuvânt. A absolvit Facultatea de Drept, iar acum este milionar în euro și împarte afaceri și bani tuturor celor care l-au ajutat sau i-au fost alături;
  • A participat la Revoluție, dar și la protestele 13-15 iunie 1990, de la Universitate, când au venit minerii;
  • Horia Constantinescu a suferit un stop cardiac, o polineuropatie diabetică și i-a mai stat inima de câteva ori. Dar momentul care i-a schimbat viața este un accident de mașină în urma căruia femurul i-a ajuns în ficat, iar doctorii i-au spus că doar Dumnezeu poate să-l mai ajute să meargă vreodată. Seara, medicii îl adormeau cu doze uriașe de calmante, iar mama lui, cu ”Tatăl nostru”. Trei luni nu s-a mișcat și toți îl pregăteau pentru o viață de invalid. Și-a ascultat mama și a început să se roage. Nu se știe prin ce minune a început din nou să-și simtă degetele, apoi picioarele și restul corpului. A învățat să meargă din nou. Când a ieșit din spital, primul drum l-a făcut la biserică să-și respecte promisiunea. Avea 33 de ani când s-a botezat, scriu jurnaliștii de la info-sud-est.ro;
  • Șeful ANPC este nepotul lui Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist, care a contribuit la instaurarea comunismului în România, fost președinte al Marii Adunări Naționale. Este cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej, în 1956, după ce Hrușciov a denunțat staliniștii.
  • Totodată, este nașul de cununie al lui Andrei Năstase și, la rândul său, Andrei Năstase a botezat pe unul dintre copiii lui Constantinescu, potrivit g4media.ro.
  • În episodul ”bodyguarzilor” care au venit să-l apere pe Liviu Dragnea la Curtea de Apel, în octombrie 2017, Horia Constantinescu a declarat că este prieten cu doi dintre bărbații care i-au ținut spatele fostului șef PSD și că aceștia au fost judecați incorect doar după aspectul fizic.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/horia-constantinescu-seful-anpcsunt-multi-colegi-certati-cu-apa-cum-sa-te-duci-control

https://www.click.ro/news/bucuresti/lovitura-dura-pentru-iubitorii-de-mititei-din-capitala-la-cocosatu-si-la-gil-inchise

https://www.click.ro/news/bucuresti/cocosatu-si-la-gil-inchise-doar-24-de-ore

https://www.click.ro/news/national/uite-ce-boli-produc-bacteriile-gasite-gheata-de-la-kfc

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net