Horia Constantinescu, șeful ANPC:”Sunt mulți colegi certați cu apa. Cum să te duci în control, să ridici brațul și să puți”

Ultima actualizare:

    Horia Constantinescu, șeful ANPC, a impus reguli în ceea ce privește ținuta comisarilor
Horia Constantinescu, șeful ANPC, a impus reguli în ceea ce privește ținuta comisarilor

A stabilit printr-un ordin intern cât de scurtă trebuie să fusta angajatelor, câte bijuterii au voie să poarte și le-a interzis bărbaților pletele și barba lungă. Cămașa și sacoul sunt de bază de acum în ținuta comisarilor de la Protecția Consumatorului. Horia Constantinescu, șeful ANPC, ne-a spus franc că ”sunt mulți colegi certați cu apa” și că lipsa igienei trebuie să ia sfârșit.

Horia Constantinescu (45 de ani) este noul șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), numit în funcție de Viorica Dăncilă pe 8 august.

Primul lucru pe care l-a făcut din noua sa poziție a fost să introducă un ordin intern prin care le interzice angajaților să vină îmbrăcați la serviciu ca la plimbare.

Acesta le cere angajatelor să nu mai poarte bluze cu decolteu, bijuterii și machiaj strident, iar fustele să ajungă la genunchi. Bărbații nu au voie cu plete, pantaloni scurți, sandale și alte accesorii în afară de verighetă. Iată cum comentează Horia Constantinescu decizia pe care a luat-o, dar și faptul că angajații de la ANPC, dar și de la comisariatele din teritoriu sunt nemulțumiți de regulament și îl numesc ”comunist”.

Horia Constantinescu: ”Nu sunt interesat de ce spun angajații”

”Nu sunt interesat de ce spun angajații. Este o regulă unitară pe care trebuie să o respecte toată lumea. Așa cum ne-am obișnuit să intrăm într-o bancă și să-i vedem pe anagajați îmbrăcați office, așa cum la biserică nu te duci în șort și la înmormântarea buncii cu rochie înflorată, comisarul OPC trebuie să apară în ținută decentă la serviciu. Colegii de la ANAF au uniformă și nu s-au mai scandalizat. Eu nu impun uniforma că nu suntem instituție militarizată, dar nici nu accept să se vină în șort. Întotdeauana am fost îmbrăcat civilizat, cu cămașă, sacou, chiar și când mergeam în controale pe plajă și afară erau 48 de grade și curgeau apele pe mine. Vineri l-am chemat pe unul la mine în birou: avea două șnururi din piele la gât care-i atârnau, vreo 6 inele pe degete, cercei, arăta ca în Vamă. Astăzi, s-a conformat și a venit îmbrăcat la cămașă și sacou. Cine nu respectă regulamentul va fi cercetat disciplinar. Cămașa trebuie să fie uni. Înainte să impun reguli, mi-am cumpărat cămăși și sacou Am șase cămăși albe. Și când eram șef la Constanța am vrut să impun acest regulament, dar nu-mi permitea funcția, nu aveam baza legală. Acum pot și vreau ca și instituția asta să fie la fel de civilizată în raport cu cetățeanul”, a declarat șeful ANPC, pentru Click!

Comisarii de la ANPC, certați cu apa

Totodată, Constantinescu are reproșuri și legate de igiena subordonaților săi.

”Sunt mulți colegi certați cu apa, igiena este de bun simț. Cum să te duci în control, să ridici brațul și să puți. Nu e posibil să mergi în control și să miroși a transpirație, să-ți cadă lațele pe spate, ca bărbat, când îi ceri bucătarului să aibă bonetă, să fii împuțit și să vrei ca lenjeria de pe pat să fie curată”, a conchis Horia Constatinescu.

El a devenit celebru după ce, în calitate de șef al OPC Constanța, a închis restaurante celebre din oraș și stațiunea Mamaia, a sancționat McDonald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș (ulterior, OPC Constanța a pierdut definitiv procesul cu Primăria Constanța).

Iată ce presupune Codul vestimentar al ANPC!

    Reguli pentru femei

  • ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență);
  • cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate;
  • se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență;
  • se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent.

  Reguli pentru bărbați

  • ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru.
  • pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri.
  • încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele.
  • haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică.
  • este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta.
  • aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.

    Ce se mai interzice

  • pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă;
  • pălăriile sau șepcile;
  • cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent;
  • îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen;
  • haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești;
  • articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net