Uite ce boli produc bacteriile găsite în gheaţa de la KFC!

Ultima actualizare:

Clienţii români ai KFC, unul dintre cele mai mari mari lanțuri de restaurante de tipul fast-food din lume au consumat băuturi răcoritoare pline de bacterii periculoase. Reprezentanţii companiei au decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele proprii din România.

În urma unor controale, ANPC a descoperit bacterii coliforme, clostridium perfringens și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare. Medicii spun că acestea pot produce boli grave. KFC a anunţat că a demarat controale interne, iar Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a transmis că va investiga acest caz. „Noi am aflat din presă. Nu a fost informat DSP-ul.  Ne-am autosesizat şi azi (23.10.2019) vom merge în controale la ei” , a spus pentru Click!  Dr. Cristina Pelin, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Gheaţa din maşina era contaminată
Gheaţa din maşina era contaminată

Cât de periculoase sunt bacteriile clostridium perfringens

Clostridium perfringens sunt bacterii care produc toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Acestea se găsesc peste tot în mediul înconjurător. Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore. Potrivit medicilor infecţionişti, oamenii încep să se simtă rău prezintă greaţă, dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree. Ca simptome rare pot să apară febra şi vărsăturile. Extrem de rar se poate ajunge şi la deces.

Ce sunt bacteriile coliforme

Medicii spun că aceste bacterii sunt microorganisme care, în mod normal, se găsesc în tractul intestinal al oamenilor şi al animalelor cu sânge cald şi în apa de suprafaţă. Ele nu ne afectează în mod direct. Aceste bacterii pot să provină din mai multe surse. Unele dintre acestea sunt inofensive, în timp ce altele pot provoca probleme de sănătate. Dar este bine de ştiut că dacă rezultatele testelor arată prezenţa acestor bacterii, apa poate fi contaminată cu dejecţii. Specialiştii susţin că apa potabilă nu trebuie să conţină coliformi.

Bacterii coliforme, clostridium perfringens și enterococi intestinali, relevaţi în raportul de analiză
Bacterii coliforme, clostridium perfringens și enterococi intestinali, relevaţi în raportul de analiză

Ce sunt enterococii intestinali şi cât sunt de periculoşi

Şi enterococi intestinali sau enterococii fecali, pot provoca boli grave. Prezenţa acestora în apa potabila este un bun indicator al contaminarii apei cu reziduuri fecale. Cei care consuma apa contaminată cu astfel de enterococi pot prezenta crampe severe la stomac, greaţă, vărsături şi diaree.

Ce nereguli au mai găsit inspectorii ANPC la KFC

Pe lângă gheaţa contaminată, inspectorii ANPC au mai descoperit cum clienţii care solicitau suc primeau de fapt mai multă gheaţă.

În timpul controlului, cei de la ANPC au şi filmat cum se umple paharul cu gheaţă, apoi se pune suc.

Măsuri după controlul ANPC

KFC a decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele lanțului din România, până la finalizarea verificărilor, și a demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la apariția unor bacterii în gheața cu care erau pregătite băuturile răcoritoare.

Gheaţa din maşinile kfc a fost analizată
Gheaţa din maşinile kfc a fost analizată

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoștință, din spațiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC. Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management și gestionare a gheții, incluzând inspecții zilnice, săptămânale și curățări periodice ale mașinilor de gheață. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheții în toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”, arată compania într-un comunicat citat de Mediafax.

Citeşte şi: 

Cât de rău te distrug sandvişurile de la fast-food!

Cât de gravă este dependenţa de fast-food?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net